Boşuna dilinizi yormayın; her hamile kendisine konulan yasağı delip geçer

Hamilelik döneminde etrafındaki herkesi yemek yemediğine ikna eden anne adayı, yalnız kaldığında buzdolabını silip süpürebilir.

Kahve neydi? 
Gün boyu bol bol kahve ve çay tüketen anne adayı, bu alışkanlığından vazgeçerken çor zorlanır. Eşinin ve yakın çevresinin sorularına ise “Bugün hiç kahve içmedim” gibi masum bir yalanla karşılık verir.
Kahve neydi? Gün boyu bol bol kahve ve çay tüketen anne adayı, bu alışkanlığından vazgeçerken çor zorlanır. Eşinin ve yakın çevresinin sorularına ise “Bugün hiç kahve içmedim” gibi masum bir yalanla karşılık verir.
Tamamen naz
Anne adayı hamile olduğunu öğrenir öğrenmez aşermeye başlamaz. Bazı aşermeler tamamen 'naz' yapmak içindir.
Tamamen naz Anne adayı hamile olduğunu öğrenir öğrenmez aşermeye başlamaz. Bazı aşermeler tamamen 'naz' yapmak içindir.
Ye gitsin!
Aşırı kilo alınmaması, ödem sorunu yaşanmaması için tuz ve hamur işinden uzak durulması şiddetle tavsiye edilir. Ancak iştahları garip bir şekilde artan kadınlar, canlarının istediğini yemek konusunda özgür olduklarını düşünür ve bu tarz tavsiyeleri kulak ardı etmeyi pek sever.
Ye gitsin! Aşırı kilo alınmaması, ödem sorunu yaşanmaması için tuz ve hamur işinden uzak durulması şiddetle tavsiye edilir. Ancak iştahları garip bir şekilde artan kadınlar, canlarının istediğini yemek konusunda özgür olduklarını düşünür ve bu tarz tavsiyeleri kulak ardı etmeyi pek sever.
Yasaklar başlar
İlk zamanlarda hamile olduğuna bir türlü alışamayan kadına, doktoru daha az kahve ve çay tüketmesini önerir. Bazı bitki çayları ise tamamen yasaklanır. Çünkü bazı bitki çayları düşük yaşanmasına neden olabiliyor.
Yasaklar başlar İlk zamanlarda hamile olduğuna bir türlü alışamayan kadına, doktoru daha az kahve ve çay tüketmesini önerir. Bazı bitki çayları ise tamamen yasaklanır. Çünkü bazı bitki çayları düşük yaşanmasına neden olabiliyor.
“Aa kim yiyor onları?”
Anne adayı aşırı kilo aldıysa hem doktor hem de yakın çevresi “Yediklerine dikkat etmelisin. Önünde aylar var” önerisinde bulunur. Aşırı duygusal olan hamile ise bunu tamamen yanlış anlar ve sitem etmeye başlar. “Ne yiyorum ki ben… Aç aç geziyorum ama yine de kilo alıyorum. Zaten doğumdan sonrada şişman olarak kalacağım. Üzüntüden erken mi doğum yapayım” gibi serzenişlerde bulunur.
“Aa kim yiyor onları?” Anne adayı aşırı kilo aldıysa hem doktor hem de yakın çevresi “Yediklerine dikkat etmelisin. Önünde aylar var” önerisinde bulunur. Aşırı duygusal olan hamile ise bunu tamamen yanlış anlar ve sitem etmeye başlar. “Ne yiyorum ki ben… Aç aç geziyorum ama yine de kilo alıyorum. Zaten doğumdan sonrada şişman olarak kalacağım. Üzüntüden erken mi doğum yapayım” gibi serzenişlerde bulunur.
Yalnız kaldığında ise…
Etrafındakilere böyle söylese de anne adayı özellikle yalnız kaldığında nefsine hakim olamaz ve yemek yemeye başlar.
Yalnız kaldığında ise… Etrafındakilere böyle söylese de anne adayı özellikle yalnız kaldığında nefsine hakim olamaz ve yemek yemeye başlar.
O kilolar gidecek
Alınan kilolar doğumdan sonra ciddi bir bunalımın yaşamaya neden olur. Ama siz siz olun bebeğinizin sağlığını öncelikli olarak düşünün. Bebeğiniz sağlıklı büyüyorsa kilolar elbette eriyip gidecektir. Doğumdan sonra bebekle ilgilenmekten zaten iştah falan kalmayacak.
O kilolar gidecek Alınan kilolar doğumdan sonra ciddi bir bunalımın yaşamaya neden olur. Ama siz siz olun bebeğinizin sağlığını öncelikli olarak düşünün. Bebeğiniz sağlıklı büyüyorsa kilolar elbette eriyip gidecektir. Doğumdan sonra bebekle ilgilenmekten zaten iştah falan kalmayacak.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >