“Formül basit yalnızca sevdiğim şeyleri yazıyorum”

Sarah Jio, gzt.com'a konuştu.
Sarah Jio, gzt.com'a konuştu.

Dünyaca ünlü Amerikalı yazar Sarah Jio, Türkiye’deki okurlarına gzt.com aracılığıyla seslendi…

İşte dünyaca ünlü yazar Sarah Jio ile yaptığımız keyifli söyleşi;

Yazar olmaya ne zaman karar verdiniz? Aslına bakarsanız, yazarlık yeteneğine sahip olduğunuzu nasıl keşfettiniz?

                                    Küçük bir kızken bile bir şeyler yazıyordum. Yedi yaşımdayken okulumuzda “Genç Yazarlar” yarışması düzenlendi ve ben ödülün sahibi oldum. Bu başarının ardından öğretmenlerim, ailem ve dedem yazmaya devam etmem için beni teşvik etti. Yazma tutkusu konusunda her zaman heyecanlıydım. Hayatımda her şey planladığım gibi gitmedi. Ama hiçbir zaman yazma tutkumdan vazgeçmedim. Harika bir kariyere imza attım.
Yazar olmaya ne zaman karar verdiniz? Aslına bakarsanız, yazarlık yeteneğine sahip olduğunuzu nasıl keşfettiniz? Küçük bir kızken bile bir şeyler yazıyordum. Yedi yaşımdayken okulumuzda “Genç Yazarlar” yarışması düzenlendi ve ben ödülün sahibi oldum. Bu başarının ardından öğretmenlerim, ailem ve dedem yazmaya devam etmem için beni teşvik etti. Yazma tutkusu konusunda her zaman heyecanlıydım. Hayatımda her şey planladığım gibi gitmedi. Ama hiçbir zaman yazma tutkumdan vazgeçmedim. Harika bir kariyere imza attım.
İlk romanınızı yazarken bu kadar popüler olacağınızı düşünüyor muydunuz?

                                    Gençlik yıllarımda Seattle'daki ofisimde oturup bir Türk yayınına röportaj vereceğimi hiç düşünemezdim. 22 yaşındayken bana yazdığım kitapların 31’den fazla ülkede milyonlarca kişi tarafından okunacağını söyleseydin buna kesinlikle inanmazdım. Bu kadar çok sevildiğim için mutluyum ve elbette minnettarım. Her sabah büyük bir heyecanla uyanıyorum.
İlk romanınızı yazarken bu kadar popüler olacağınızı düşünüyor muydunuz? Gençlik yıllarımda Seattle'daki ofisimde oturup bir Türk yayınına röportaj vereceğimi hiç düşünemezdim. 22 yaşındayken bana yazdığım kitapların 31’den fazla ülkede milyonlarca kişi tarafından okunacağını söyleseydin buna kesinlikle inanmazdım. Bu kadar çok sevildiğim için mutluyum ve elbette minnettarım. Her sabah büyük bir heyecanla uyanıyorum.
Kitap yazmaya nasıl karar veriyorsunuz? Bilgisayarın başına geçip kitap yazmalıyım mı diyorsunuz? Yoksa günlerce zihninizden geçen bir fikir kağıda mı aktarıyorsunuz?
Kitap yazma yolculuğumun en önemli süreci fikir aşamasıdır. Dizüstü bilgisayarımı alıp fikirler, karakterler ve başlıklar hakkında beyin fırtınası yapmayı seviyorum. Dürüst olmak gerekirse şimdiye kadar kullanabildiğimden daha çok yeni fikrim var. Ancak, hepsi eğlencenin bir parçası!
Kitap yazmaya nasıl karar veriyorsunuz? Bilgisayarın başına geçip kitap yazmalıyım mı diyorsunuz? Yoksa günlerce zihninizden geçen bir fikir kağıda mı aktarıyorsunuz? Kitap yazma yolculuğumun en önemli süreci fikir aşamasıdır. Dizüstü bilgisayarımı alıp fikirler, karakterler ve başlıklar hakkında beyin fırtınası yapmayı seviyorum. Dürüst olmak gerekirse şimdiye kadar kullanabildiğimden daha çok yeni fikrim var. Ancak, hepsi eğlencenin bir parçası!
Kitaplarınızın tüm dünyada bu kadar çok ilgi görmesinin sırrını nasıl yorumluyorsunuz? 

                                    Bunu tam anlamıyla yorumlamak zor. Ama benim formülüm çok basit. Ben her zaman sevdiğim şeyleri yazdım ve bundan hiç vazgeçmedim. Öykülerimin dünya çapında okuyucularla buluşması beni çok mutlu ediyor.
Kitaplarınızın tüm dünyada bu kadar çok ilgi görmesinin sırrını nasıl yorumluyorsunuz? Bunu tam anlamıyla yorumlamak zor. Ama benim formülüm çok basit. Ben her zaman sevdiğim şeyleri yazdım ve bundan hiç vazgeçmedim. Öykülerimin dünya çapında okuyucularla buluşması beni çok mutlu ediyor.
Özellikle Türkiye'deki hayranlarınız size tutkuyla bağlı. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?

                                    Türkiye’de bu kadar çok sevilmekten dolayı büyük bir sevinç yaşıyorum. Türkiye'deki hayranlarıma çok müteşekkirim. Yaşlı bir kadın olana kadar yazmaya devam edeceğim. Umarım onlar da beni okumaya devam eder.
Özellikle Türkiye'deki hayranlarınız size tutkuyla bağlı. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz? Türkiye’de bu kadar çok sevilmekten dolayı büyük bir sevinç yaşıyorum. Türkiye'deki hayranlarıma çok müteşekkirim. Yaşlı bir kadın olana kadar yazmaya devam edeceğim. Umarım onlar da beni okumaya devam eder.
Kendi eserlerinizi karşılaştırmanız gerekirse kalbinizde ayrı bir yere sahip olan hangisi?

                                    İlk romanım “Mart Menekşeleri”nin yeri benim için her zaman çok özeldir. Mart Menekşeleri her zaman kalbimde ayrı bir yerde olacak. Bu kitaptaki karakterlerle aramda özel bir bağ olduğunu hissediyorum.
Kendi eserlerinizi karşılaştırmanız gerekirse kalbinizde ayrı bir yere sahip olan hangisi? İlk romanım “Mart Menekşeleri”nin yeri benim için her zaman çok özeldir. Mart Menekşeleri her zaman kalbimde ayrı bir yerde olacak. Bu kitaptaki karakterlerle aramda özel bir bağ olduğunu hissediyorum.
Anneliği ve yazarlığı nasıl dengeliyorsunuz? 

                                    Dünyanın dört bir yanındaki çalışan anneler adına konuşuyorum; hem işi hem de anneliği dengelemek zorundayız. Benim başka türlü bir yolum olamazdı. Anneliği ve yazarlığı çok seviyorum. İki işi birlikte yürütebildiğim için şanslıyım. Yorulduğum zamanlarım oluyor. Böyle zamanlarda kahve içiyorum ve bu zorlu hayatı yaşıyorum.
Anneliği ve yazarlığı nasıl dengeliyorsunuz? Dünyanın dört bir yanındaki çalışan anneler adına konuşuyorum; hem işi hem de anneliği dengelemek zorundayız. Benim başka türlü bir yolum olamazdı. Anneliği ve yazarlığı çok seviyorum. İki işi birlikte yürütebildiğim için şanslıyım. Yorulduğum zamanlarım oluyor. Böyle zamanlarda kahve içiyorum ve bu zorlu hayatı yaşıyorum.
Ve en önemlisi :) Yeni bir kitap üzerinde çalışıyor musunuz? Türkiye'de bu kitabı ne zaman okuyabileceğiz? 

                                    Evet, onuncu romanım üzerinde çalışıyorum ve işim çok zor. Türk okurlarımızı çok yakında yeni bir roman bekliyor.
Ve en önemlisi :) Yeni bir kitap üzerinde çalışıyor musunuz? Türkiye'de bu kitabı ne zaman okuyabileceğiz? Evet, onuncu romanım üzerinde çalışıyorum ve işim çok zor. Türk okurlarımızı çok yakında yeni bir roman bekliyor.
Sarah Jio hayranlarının merakla beklediği ‘yeni kitap’ müjdesi geldi

Amerikalı yazar Sarah Jio’nun yeni kitabı hakkında hayranlarının yüzünü güldüren bir açıklama geldi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >