Meghan Markle: İngiliz Kraliyeti'nin erkek doktorlarını doğumda istemiyorum

Düşes Meghan Markle, Kate Middleton'la anlaşamıyor.
Düşes Meghan Markle, Kate Middleton'la anlaşamıyor.

İngiliz Kraliyet gelini Sussex Düşesi Meghan Markle, Prenses Diana'nın yolundan ilerleyecek gibi duruyor. Özgürlüğüne düşkün olan Düşes, Diana'dan sonra Kate Middleton'un da doğumunda yer alan Kraliyet doktorlarını doğumunda istemedi. Ayrıca Meghan'ın erkek doktora da karşı çıktığı ve kendi ekibini kurmak istediği öğrenildi.

İngiliz Kraliyet gelini Sussex Düşesi Meghan Markle, oyuncu olmasından kaynaklı özgürlüğünü Kraliyet sınırları içerisinde de korumaya kararlı. Düşeş tıpkı Diana gibi kuralları dinlemiyor ve her yerde kendi hakimiyetini kurmaya çalışıyor.

Doğuma erkek doktor istemedi

Sussex Düşesi Meghan Markle, doğumuna sayılı gün kala doktor beğenmiyor. Bu iddia, İngiliz basınına ait. 37 yaşındaki Düşes’in nisan ayı sonunda ya da mayıs ayı başında gerçekleşmesi beklenen doğumunda bir erkek doktorun bulunmasını istemediği öne sürüldü.

Meghan Markle, ilk çocuğuna hamile.
Meghan Markle, ilk çocuğuna hamile.

Markle’ın Kraliyet geleneğini yıkarak Kraliçe’nin doktorlarını tercih etmediği, içinde kadın doktorun yer aldığı kendi doğum ekibini oluşturmak istediği belirtildi.

Meghan Markle'nın hamilelik görüntüleri.
Meghan Markle'nın hamilelik görüntüleri.

Risk olursa doktorlar devreye girecek

Kraliyet ailesinin yüksek riskli doğum alanında uzman jinekologları Alan Farthing ve Guy Thorpe-Beeston, Cambridge Düşesi Kate Middleton’ın üç doğumunu da gerçekleştirmişti.Kaliçe’nin doktorlarının, Markle’ın doğumu için tam olarak dışlanmadıkları, doğum esnasında herhangi bir riskli durum olması halinde müdahale edecekleri de gelen haberler arasında.

Prens Haryy ve Düseş.
Prens Haryy ve Düseş.

Kraliçe'nin doktorları en iyisi

Daily Mail gazetesine konuşan bir kaynak, “Meghan doğum odasında erkek istemiyor. Kendi insanlarını isteme konusunda son derece katı. Bu bizi de şaşırttı” ifadesini kullandı. Bir başka kaynak da “Bu oldukça şaşırtıcı. Kraliçe’nin doktorları en iyi doktorlardır. Doğumdaki rolleri oldukça sınırlı olacak” dedi. Kraliyet ailesi doktorları, Prenses Diana ve Prince Anne’in de doğumlarını gerçekleştirmişti.

Prenses Diana, doğum yaptıktan sonra kameralara poz verirken.
Prenses Diana, doğum yaptıktan sonra kameralara poz verirken.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >