Sermayesiz iş fikirleri

Sermayesiz iş fikirlerini sizler için derledik.
Sermayesiz iş fikirlerini sizler için derledik.

Sermayesiz iş fikirlerini sizler için derledik. Hiç paranız yok ancak bir işe başlamak istiyorsanız bu içerik tam size göre.

İÇİNDEKİLER

Girişimcilik, yeni dünya düzeninde kendine oldukça fazla yer bulan bir alan. Özellikle Z kuşağının yetişkinlik döneminde, dünya ekonomisinin durumu ve bireylerin düşünce yapısında olan değişiklikler, geleneksel işlerin ortadan kalkmaya başlayacağını ve yaratıcılığın ön plan çıkacağını gösteriyor.

Girişim yapmak için, özgün bir fikre sahip olmak da tek başına yeterli değil. Girişimcilik için en önemli faktör, yeterli sermayeye ya da sponsorlara sahip olmak. Herhangi bir kaynağı olmayan kişiler için, sermayesiz iş fikirleri kurtarıcı olabiliyor.

Danışmanlık

Kişilerin bir maddi kaynağa sahip olmadan para kazanabilmesi için kendi yetilerini paraya dönüştürebilmeleri gerekiyor. Bu yetilerden biri de herhangi bir konu hakkında uzmanlaşarak danışmanlık hizmeti vermek.

Danışmanlık hizmeti, hem kişinin sahip olduğu avukatlık gibi meslekler üzerinden verilebiliyorken hem de yaşam koçluğu gibi spritüal konularda olabiliyor. Kişilerin danışmanlık yapabilmesi için, öncelikle iyi bir PR ağına sahip olmaları ya da bu ağı kurmaları gerekiyor. Bu ağın kurulması için en iyi yöntem, sosyal medya hesapları içinde, danışmanlık verilen konu hakkında bilgilendirme yapmak ve insanların bu danışmanlığa ne kadar ihtiyaçları olduğunu anlatmaktan geçiyor.

YouTuber

YouTube, büyük markaların, ünlü kişilerin, küçük işletmelerin ve her meslek grubundan insanın reklam yapabileceği en önemli platformlardan biri. YouTube’da 2 saat geçiren biri hem marangozluk öğrenebilirken hem de tırnak bakımı hakkında bilgi sahibi olabiliyor.

İyi bir YouTube fenomeni olmak için, öncelikle hitap edilecek kitle ve onların beğenileri hakkında fikir sahibi olmak ve içerikleri buna göre üretmek gerekiyor.

Sadece bir günde neler yediğini ya da okulda neler yaptığını anlatan bir yayıncı bile, izlenme oranı yüksek olduğunda hem YouTube üzerinden para kazanıyor hem de Türkiye’de satışı olan büyük markalardan reklam alabiliyor. YouTube kanalı açmak için gereken tek şey ise internet bağlantısı.

İlginizi çekebilir: Az sermayeli iş fikirleri

Özel Ders

Özellikle, üniversite okurken ek bir maddi kaynak arayan kişiler için uygun olan özel ders öğretmenliği, herhangi bir kurumda öğretmenlik yapmak için gereken belge ve eğitimleri talep etmiyor.

Matematik konusunda iyi olan herkes, ilan vererek öğrenci bulabiliyor. Özel ders ücretleri çok yüksek olmasa da öğrencilerin bir yerde garson olarak çalışmasından daha az yorucu olurken daha fazla kazandırabiliyor.

Bu da ilginizi çekebilir: Geleceğin önü açık iş fikirleri

Makale Yazarlığı

İnternet üzerinde yer alan pek çok makale yazma sayfası, sermayesiz iş fikirleri açısından kazandıran ve kişilerin girişmek istedikleri işler için sermaye biriktirmesine olanak veren işlerden biri. Yazılan makaleler, bir blok konusu olabiliyorken, reklam ya da pazarlama amaçlı kullanılan yazılardan da oluşabiliyor. Makale yazarlığı yapmak için bir makale şirketine başvurmak, bir bilgisayara ve internet bağlantısına sahip olmak yeterli oluyor. Burada kişinin sermayesi, parası olmasa da zamanı oluyor.

Tercüme

Bir dil biliyor olmak ve bu dili çeviri yapabilecek kadar geliştirmiş olmak, sadece iş dünyasına girmek için CV doldurmaya yaramıyor. Bir dili akıcı bir şekilde konuşan kişiler, isterlerse tercüman olarak görev yapabiliyorlar. Bir kurumda tercüman olmak için, belirli şartlar ve eğitimler gerekebiliyorken, kişilerin kendi çabasıyla tercüme yapması durumunda herhangi bir koşul aranmıyor. Bir dili çok iyi konuşan kişiler, geliştirdikleri bu yetileri sayesinde, herhangi bir şirkette sadece tercüme yaparak da para kazanabiliyorlar.

Turist Danışmanlığı

Turizm Bakanlığı’na bağlı bir şekilde turist danışmanlığı yapmak için bazı sınavlardan geçmek ve bazı şartları yerine getirmek gerekiyor. Ancak kişiler sermayesiz iş fikirleri arasından turist danışmanlığı yapmayı uygun görüyorlarsa, bunu tek başlarına yapmaları da mümkün oluyor.

Turist danışmanlığı yapmak için öncelikle İngilizce gibi evrensel dillerin bilinmesi ve gezdirilmek istenen bölgenin hem tarihi hem fiziksel hem de kültürel olarak çok iyi tanınması gerekiyor. Sosyal medya üzerinden düzenlenebilecek küçük geziler, kişilerin PR çalışmaları ve adını duyurmaları için iyi bir olanak olarak tercih edilebilir.