Az sermaye ile kar edebileceğiniz iş fikirleri

Az sermayeli iş fikirleri ile kazanç sağlayabilirsiniz.
Az sermayeli iş fikirleri ile kazanç sağlayabilirsiniz.

Elinizde parayı değerlendirebilmek adına az sermaye ile kar edebileceğiniz iş fikirlerini sizler için derledik. Listemizi inceleyerek sıfırdan iş kurabilir ve paranızı değerlendirebilirsiniz.

İÇİNDEKİLER

Girişimcilerin hayallerini gerçekleştirebilmeler için, öncelikle sermaye ya da sponsor sahibi olmaları gerekmektedir. Az sermayeli iş fikirleri, yeni bir gidişimde bulunmak isteyen kişilerin maddi nedenler yüzünden fikirlerinden vazgeçmelerine neden olmadan, sınırlı bir bütçe kullanılarak yapılabilecek işlerden oluşmaktadır.

Az sermayeli iş fikirleri

Son zamanlarda çok trend olan ve hala trendini koruyan iş fikirleri şu şekilde:

Doğum ve bebek fotoğrafçılığı

Sosyal medyanın gelişmesiyle beraber, insanlar en mutlu günlerinin kayıt altına alınmasını ve sosyal mecralar üzerinden paylaşılmaya uygun şekilde estetik yapıya sahip olmasını tercih ediyorlar.

Bu nedenle, bebek sahibi olacak kişilerin, doğum anları ve daha sonrası için bir fotoğrafçı ile birlikte iş yapması normal bir alışkanlık haline gelmiş durumda. Fotoğrafçıların isim yapması ve aileler arasında tavsiye edilmesi sonucunda, bir doğum fotoğrafçısının aylık kazancı neredeyse asgari ücretin iki katı olabiliyor.

Mantar yetiştiriciliği

Yemek kültüründe geniş alana sahip olan kültür mantarları, kolay bir şekilde yetiştirildiği ve yüksek sermaye gerektirmediği için tercih edilebilir işlerden biri. Bir kişinin 50 metre kare alanın içinde İstiridye mantarı yetiştirmesi için 5 bin lira gibi bir sermayeye sahip olması yeterli oluyor.

Yarasa gübresi ticareti

Yurt dışında oldukça yaygın bir kullanım alanı olan yara gübresi, son yıllarda Türkiye’de bulunan girişimcilerin de dikkatini çekmiş durumda.

Doğal bir şekilde elde edilen yarasa gübresi, tarım ürünlerinde verimliliği %50 ila 120 oranında arttırdığı için sıklıkla tercih ediliyor. Türkiye’de oldukça fazla mağara bulunduğu için, yarasa gübresi rezervi de kolay bir şekilde yapılabiliyor.

Catering şirketi açmak

İş hayatının plazalara taşınması ve çalışan kişilerin kendi yemeklerini yapmakta zorlanması gibi nedenlerle, bir yemek şirketi kurmak da az sermayeli iş fikirleri arasında yer alıyor. Hazırlanan yemeklerin istenen yerlere teslim edilmesini içeren bu iş fikri, bir lokanta gibi fiziksel alana ve başka ihtiyaçlara gerek duymadığı için daha düşük bir bütçeyle gerçekleştirilebiliyor.

Takı tasarımı yapmak

Takı tasarımı yapmak ve bu takıları sosyal medya aracılığıyla satmak, son zamanların en çok kazandıran işlerinden biri. İşin evden yapılabiliyor olması ve kolay bir şekilde müşteri bulması, tercih edilebilir olmasına da izin veriyor. Takı tasarımı yapan kişiler, ürünlerini kendi kanalları aracılığıyla satabilecekleri gibi, aracı firmalar üzerinden de pazarlama olanağına sahiptirler.

Yatırım yapmak

Kripto para piyasası üzerinden yatırım yapmak, para piyasaları dikkatli bir şekilde takip edildiği takdirde, oldukça kazanç sağlayan yollardan biridir.

Neredeyse her bankada bulunan yatırım hizmetleri aracılığıyla yapılan yatırımlar, bir ay içinde koyulan sermayeyi iki ya da üç katına kadar çıkarabilmektedir. Ancak riskli tarafları da bulunan bu yöntem, dikkatli olunmadığı takdirde, koyulan sermayenin tamamen kaybedilmesine de neden olabilmektedir.

Yumurta üretimi yapmak

Organik bir şekilde üretilen yumurtaların daha değerli bir besin kaynağı haline gelmesi, yumurta üreten kişilerin sayısında da artış yaşanmasına sebep oldu.

Uygun bir alana sahip olan kişiler, kolay bir şekilde organik ve doğal yumurta üretimi yaparak, organik pazar içinde ürünlerini satışa sunabilmektedir. Yumurta üretimi yapan kişilere verilen devlet destekli krediler ve hibe paketleri, işini büyütmek isteyen üreticilerin daha rahat hareket etmesine de olanak vermektedir. Ülkemizin coğrafi koşulları sayesinde, tüm bölgelerde yumurta üretimi yapılabilmektedir.

Organizasyon şirketi kurmak

Düğün ya da mezuniyet gibi kutlamaların planlanması için oluşturulan organizasyon şirketleri, hızlı ve büyük paraların kazanmasına olanak sağladığı için, koyulan sermayenin kısa bir süre içinde katlanmasına olanak verir.

Az sermayeli iş fikirleri arasında bulunan organizasyon şirketleri, isimlerini duyurduklarında ve etkili bir PR çalışması yaptıklarında tercih edilebilir olmaktadırlar.