Araziye göre yönelim sağlayan konut yapısı

Araziye göre yönelim sağlayan konut yapısı

Meksika Avándaro'da yer alan Casa CRA konut kompleksi, Estudio MMX tarafından tasarlanıyor. Tasarım ekibi, bölgenin dağlık doğasını koruma amacını taşıyan yönetmeliklerle sınırlı bırakılıyor. Bu zorlayıcı koşullar altında, ev, mahalle karakterine uyum sağlamak ve aynı zamanda farklı mekanlar ve programlar eklemek için belirli malzemeler ve geometrileri kullanarak stilistik bir bütünlük oluşturmayı amaçlıyor.

Estudio MMX tasarım ekibi, CRA Evi'ni ayak izini döndürerek, manzarayı bahçe ve golf sahasına yönlendiriyor. Evin sınırlarını döndürerek, kapalı ve yarı kapalı alanları ekleyen diyagonal peyzaj alanları oluşturuyorlar. Arazi sınırı çit ile değil, her zaman açık bahçe alanıyla ilişkili kapalı ve yarı kapalı alanlarla ifade ediliyor.

Estudio MMX, CRA Evi tasarımında mevcut araziye saygılı bir yaklaşım sergileyerek minimal müdahalelerde bulunuyor. Evin üst katındaki odalar, güneş enerjisinin etkili bir şekilde dağılımı için merkezi bir alana yerleştiriliyor. Bu odalar, gözlem platformlarına açılarak orman manzaralarına bağlantı sağlıyor. Yapıda bulunan asma kat yükseklikleri kullanılarak ailenin tümünün konaklamasına imkan tanınıyor.

@estudiommx
📸 @rafaelgamo