Avlu etrafında kurgulanan konut

Avlu etrafında kurgulanan konut

The Bloom Architects'in merkezi bir avlu etrafında tasarladığı bu aile evi, Vietnam'ın Bao Loc şehrinde bulunuyor. Çatısı ve duvarları kırmızı kiremitlerle kaplı olan ev, adını kendine özgü tasarımından alıyor.

Tropik iklime rağmen serin kalacak şekilde tasarlanan evin cephesinde ve çatısında bulunan kiremitler doğal havalandırmayı kolaylaştırıyor. Merkezi avlu, ışığın ve havanın mekanlara dağıtılmasına katkı sağlıyor.

Kiremit ev, eğimli yüzeylere sahip olan cephe tasarımıyla ve ters trapez çatısıyla öne çıkıyor. Bu benzersiz tasarım, yağmur suyunun merkezi avluda toplanmasına imkan tanıyor. Ayrıca, yağışlı veya güneşli mevsimlerde termal konforu artırmak amacıyla özel olarak tasarlanıyor. Duvar karolarının arasındaki küçük boşluklar serin havanın eve girmesini sağlıyor.

Kiremit Ev'e adım attığınızda, iç-dış mekan geçişli avlu alanı, ana yaşam alanlarına doğru genişliyor. Bu alanlar, dairesel bir ışık kuyusunun altına dikilmiş bir ağaçla çevrili merkezi iç avluya odaklanıyor.

Oturma odası, mutfak ve yemek odasından doğrudan bu iç avluya ve ayrıca arsanın çevresini çepeçevre saran yeşil teraslara erişim sağlıyor. Tüm yaşam alanları ve yatak odaları, yeşil terasların manzarasını sunan yüksek tavanlara sahip.

Yatak odalarında sıcak ahşap zeminler ve doğramalar, yaşam alanlarında taş döşemeli zeminler ve banyoda gri dokulu panellerle zenginleşen bir doğal malzeme paleti kullanılıyor.