Avrupa'da tamamen masif ahşaptan inşa edilen ilk üniversite binası: Marga Klompé

Avrupa'da tamamen masif ahşaptan inşa edilen ilk üniversite binası: Marga Klompé

Avrupa'da tamamen masif ahşaptan inşa edilen ilk üniversite binası; Marga Klompé.


Powerhouse Company tarafından Tilburg Üniversitesi'nin ormanlık kampüsü içine tasarlanan yapıda bir fuaye, 1 oditoryum, 13 derslik ve yaklaşık 1.000 öğrenci için bireysel çalışma alanları bulunuyor.


Kampüsteki anıtsal Cobbenhagen Binası'na da atıfta bulunan yapı, enerji nötr yapısıyla sürdürülebilir çerçevede de öne çıkıyor. Yapıda yüksek akustik gereksinimler için serbest açıklıklar sağlayan ahşap nervürlü döşemeler kullanılıyor.


Hollanda'da yer alan binada ağırlıklı olarak ahşap, terrazzo ve alçı gibi doğal sürüdürülebilir malzemeler tercih ediliyor.


__




Marga Klompé is the first university building in Europe to be constructed entirely from solid wood.


Designed by Powerhouse Company in the wooded campus of Tilburg University, the building includes a foyer, an auditorium, 13 classrooms and individual study areas for approximately 1,000 students.


The building, which also refers to the monumental Cobbenhagen Building on the campus, stands out in the sustainable framework with its energy-neutral structure. The building utilises timber ribbed floors that provide free openings for high acoustic requirements.


In the building located in the Netherlands, natural sustainable materials such as wood, terrazzo and plaster are predominantly preferred.




Photos: Sebastian van Damme @svd_fotografie