Barselona'da tarihi bir daireden ofise dönüşüm

Barselona'da tarihi bir daireden ofise dönüşüm

Barselona'daki tarihi Mas de Miquel binasındaki daire, Metronom Arquitectura tarafından esnek bir ofis alanına dönüştürülüyor.

Avenida Diagonal'daki Noucentista tarzı yapı, şehrin betonarme tasarımına öncülük eden önemli bir mimari örnek olarak dikkat çekiyor. 1929'da Antoni Gaudí'nin öğrencisi mimar Domenec Sugrañes tarafından tasarlanan bina, merkezi ısıtma ve vakum sistemi gibi öncü özelliklere sahipti. Dairenin ofise dönüştürülmesi, esnek kullanım imkanları sunarken orijinal karakteri ve Noucentista atmosferini korumayı hedefliyor.

Yenileme sürecinde, ana odalar arasındaki bağlantıyı cam kapılarla sağlayarak asil karakter ve atmosfer korunuyor. Kornişler ve ahşap kapılar gibi orijinal detaylar titizlikle sökülüp, restorasyon çalışmalarıyla orijinal konumlarına yerleştiriliyor. Hasar gören orijinal hidrolik kaplama, yeni yerel doğal taşla başarıyla yeniden oluşturuluyor.

Oval avludan ilham alan yeni erişim ve dağıtım sistemi, işlevselliği artırarak kesişen perspektifler oluşturuyor. Tasarım, kavisli geometriler ve uzun aynalı kapılarla genişletilen alan algısı ile öne çıkıyor. Sonuç olarak, odalar koridordan bağımsız erişime sahip daha esnek bir kat planına sahip oluyor

Kat planı, cepheye bağlı Noucentista tarzını koruyan bir bölüm ve çağdaş bir atmosfer sunan atriyuma bağlı bir bölüm olarak iki ayrı kısımdan oluşuyor. Atriyum alanı, ofis mutfağı, tuvaletler, hava yenileme sistemi ve gizli iklim sistemlerini içeren yeni tesislere ev sahipliği yapıyor. Tüm bu teknolojik olanaklar, orijinal estetiği korumak adına yeni kaplamaların altına ve tavanlara entegre ediliyor.

@metronom.arquitectura
Fotoğraflar: Jose Hevia