BIG tarafından tasarlanan çift sarmallı gözlem kulesi: Marsk Tower

BIG tarafından tasarlanan çift sarmallı gözlem kulesi: Marsk Tower

Danimarkalı mimarlık stüdyosu BIG tarafından tasarlanan çift sarmallı gözlem kulesi Marsk Tower, UNESCO dünya mirası listesinde yer alan Wadden Denizi Milli Parkı'nda yer alıyor.

25 metre yüksekliğindeki Marsk Tower, Corten çeliğinden inşa ediliyor. Tekerlekli sandalye erişimine uygun bir şekilde tasarlanan kulenin merkezinde bir asansör yer alıyor. 146 basamaklı kulenin ortasındaki asansör, tekerlekli sandalye kullanıcılarına kolay erişim sağlıyor.

Kule, sade tasarımıyla dikkat çekerken çevresindeki ortamla uyum sağlayan doğal bir estetik sunuyor. Bu tasarım, Danimarka'da yeni ve görünür bir destinasyon olma özelliği taşırken, Corten çeliğinin kullanımı da kuleye özgü bir önem ve çekicilik katıyor.

Kulenin zirvesinde, adını aldığı bataklık alanının Danca'daki karşılığı olan "marsk" kelimesinden esinlenerek adlandırılan bir görüntüleme platformu bulunuyor. Marsk, bataklık anlamına geliyor ve bu platform, çevresindeki bataklık alanının 360 derecelik görüntülerini sağlayarak ziyaretçilere benzersiz bir deneyim sunuyor.

Yapı, sadece bir gözetleme kulesi olarak değil aynı zamanda turistik bir simge yapısı olarak da işlev görmek üzere tasarlanıyor. Marsk Tower, düz arazide deniz seviyesinden 36 metre yüksekliğe ulaşıyor ve uzaktan dahi rahatlıkla görülebiliyor.

@big_builds
Fotoğraflar: @rasmus_hjortshoj