Camla örtülü kıvrımlı ofis yapısı: Encore Cremorn

 Camla örtülü kıvrımlı ofis yapısı: Encore Cremorn

Fieldwork, Melbourne Cremorne'un yoğun kentsel dokusu içinde Encore Cremorne ofis binasını tasarladı. Alanın tarihini, sokak manzarasını, bina sakinlerini ve yapılı çevreyi sentezleyen Fieldwork, dinamik ve kullanımı rahat bütünsel bir kurgu planlıyor.

Binanın kuzeyinde yer alan hizmet çekirdeği, binayı doğrudan gelen güneş ışığından koruyarak doğal havalandırması olan tamamen camlı bir güney cephesi oluşturuyor.

Cam giydirme cephe, güneybatı köşesinden ve doğu arayüzünden katlanarak tek katlı tarihi cephenin üzerini örtüyor ve binanın 'kavisli' olarak okunmasını sağlıyor.

Birinci kattaki peyzajlı teras ve çatı bahçesi, iş ve eğlence için açık hava ortamları sunuyor. Çatıdaki bitki örtüsü binanın kenarına kadar uzanıyor ve bir dizi köşe ve oturma düzeniyle ortak alanlar, geniş şehir manzaralı işlevsel çalışma bölgeleri tanımlıyor.

Encore Cremorne, bölgeye nitelikli olanaklar sunarak yapılı çevreyi canlandırmayı hedefliyor.
__

Fieldwork has designed Encore Cremorne, an office building within the dense urban fabric of Cremorne, Melbourne. Synthesizing the history of the site, the streetscape, the occupants and the built environment, Fieldwork envisioned a dynamic and comfortable to occupy holistic setting.

The service core to the north of the building creates a fully glazed south façade with natural ventilation, shielding the building from direct sunlight.

The glass curtain wall folds from the southwest corner and the eastern interface, covering the single-storey historic façade and making the building read as 'curved'.

The landscaped terrace and roof garden on the first floor offer outdoor environments for work and leisure. The rooftop vegetation extends to the edge of the building, and with a series of nooks and seating arrangements, the common areas define functional work zones with expansive city views.

Encore Cremorne aims to revitalize the built environment by bringing quality amenities to the area.