Cephesiyle dikkat çeken tasarım: The Looking Glass

Cephesiyle dikkat çeken tasarım: The Looking Glass

The Looking Glass projesi, Hollandalı mimarlık ofisi UNStudio'nun 2019 yılında hayata geçirdiği bir çalışma. @unstudio_architecture

Yenilenen mağaza cephesi, Amsterdam'ın en işlek noktalarından biri olan PC Hooftstraat Caddesi'nde 138 numarada yer alıyor.

Yapının cephesi bütün katları birbirine bağlayan tuğla duvarla çevrili cam kutulardan oluşuyor. Fabrikada üretilen 3 adet prefabrike kutu, dört katlı yapının ikinci katından sokak seviyesine kadar uzanıyor.

Her cam kutu sahaya tek bir ünite olarak monte ediliyor. Kavisli ve düz lamine cam panellerin aralarında paslanmaz çelik kenar profiller bulunuyor ve demir profillere yapısal silikonlar ile bağlanıyor ve iki katmanlı cam kutu oluşturuluyor.

Paslanmaz çelik koruyucu elemanlar ve cam paneller arasında kalan 6 mm'lik silikonlar, kavisli camda imalat işlemi sırasında oluşabilecek herhangi bir toleransa izin verirken, camın kenar çelik profillerini de hasara karşı koruyor.

Cam kutuların kurulumundan sonra panellerin üzerine ve yanlarına yalıtım katmanı eklenerek taş/tuğla materyaller döşeniyor.