Doğanın içinde kaybolan bir ev

Doğanın içinde kaybolan bir ev

Doğanın içinde kaybolan bir ev🏡


Frankie Pappas, doğadan ilham alarak, tuğla yapılı ve yeşil çatılı bir konukevi tasarladı. Uzun ince bir şekilde tasarlanan yapı, orman ağaçları arasında yer alacak şekilde düzenleniyor. Eklemelerin şekilleri, çevredeki ağaçların konumuna ve boyutuna bağlı olarak belirleniyor.


Yapının doğayla daha fazla uyum sağlaması için alüminyum pencereler kömür renginde toz boya ile kaplanıyor. Yatak odası orman zemininden yaklaşık beş metre yüksekte bulunuyor.


Uzun Bacalar Evi, yine Frankie Pappas'ın imzasını taşıyan Büyük Kemer Evi'nin misafirhanesi olarak tasarlanıyor. İki yapı aynı malzeme paletini paylaşıyor ve ormanın içinden geçen uzun bir yolla birbirine bağlanıyor. Uzun Bacalar Evi'nde enerji güneş panelleri ile üretiliyor ve yakınlardaki dereden içme suyu sağlanıyor.


Ağaç örtüsü boyunca uzun, ahşap bir güverteye sahip olan House of the Big Arch'da yemek pişirme ve yemek yeme gibi aktiviteler gerçekleştiriliyor. Uzun Bacalar Evi ise yalnızca yatak odası, yaşam alanı ve banyodan oluşuyor.


Yapının tamamında kullanılan kereste Eucalyptus Saligna, Avustralya'ya özgü olan ve Güney Afrika'da sürdürülebilir bir şekilde yetiştirilip hasat ediliyor.


@frankiepappasinternational
Fotoğraflar: @dookphoto_