Dönşümle hayata geçirilen kamusal yapı

Dönşümle hayata geçirilen kamusal yapı

Çin'de bulunan Taoyuan Köyü, tipik bir antik Huizhou köyü olarak biliniyor. Köydeki eski bir halk evi, Mimarlık Ofisi Atelier Lai tarafından Taoyuan köy turizmi için kamusal bir alan olarak restore edilerek köy kafesine dönüştürülüyor.

Meiren Kao adlı duvar sistemi, iç mekanın çekirdeğini oluşturuyor ve geleneksel Çin mimarisinin özelliklerini yansıtıyor. Eski evin yenilenmesi sırasında orijinal sınırlar, ana girişin konumu ve çatının yüksekliği korunuyor. Meiren Kao çatı, pencere, sandalye ve tabure kombinasyonlarıyla genişleterek köy kafesinin estetik atmosferini oluşturuyor. Metal sırtlığa bağlanan eğimli sütunlar, Meiren Kao saçakları destekliyor ve iç mekanda dinlenme alanları oluşturuyor.

Geleneksel Çin mimarisi unsurları olan kirişler, sütunlar ve çift eğimli çatı, köy kafesinin iskeletini oluşturuyor. Çatının ince bir metal ile birleştirilmiş çift eğimli üst kısmı, gökyüzünden gelen ışığı içeriye alıyor. Destek merdiveni sistemi ise eğik kolonların güçlü bir görsel estetik sağlar. “T çatı"nın dayanıklılığı, modern tutkallı ahşap teknolojisi kullanılarak sağlanıyor.