Ekim ayı mimarlık-tasarım etkinlikleri!

Ekim ayı mimarlık-tasarım etkinlikleri!

Mimarlık haftası ve ekim ayı mimarlık-tasarım etkinliklerini sizler için derledik.


1- 2-4 Ekim. Salt Film Gösterimi ve Söyleşi Programı

Gösterim-3 Ekim Salı, 19.00⁠
"Infinity According to Florian" [Florian'a Göre Sonsuzluk] (2022)⁠
Salt Beyoğlu, Açık Sinema⁠

Sunum ve Söyleşi-4 Ekim Çarşamba, 18.30⁠
“Erken Cumhuriyet'ten Günümüze Türkiye'de Konut" ⁠
Konuşmacılar: Bülent Batuman, Emel Cantürk Akyıldız⁠, Moderatör: Orkun Dayıoğlu⁠
Salt Galata, Atölye II-III


2- 4-7 Ekim. MARUF23


Marmara Belediyeler Birliği'nin (MBB) düzenlediği MARUF'un 3.cüsü “Çözüm Üreten Kentler" mottosuyla 4-7 Ekim'de İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenecek.


3- 5-7 Ekim. II. Kayseri Mimarlık Festivali


Mimarlar Odası Kayseri Şubesi, Kayseri Mimarlık Festivali'nin bu yıl ikincisini gerçekleştiriyor. Küratörlüğünü Mimar Kerem Piker'in üstlendiği festivalin teması “Yeni Hayat" olarak açıklandı. Festival, 5-7 Ekim arasında Gevher Nesibe Darüşşifası'nda düzenlenecek.


4- 5-6-7 Ekim. Cumhuriyetin 100. Yılında İstanbul – Mimarlık ve Yerleşme Kültürü


TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, Cumhuriyetin 100. kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında 5 – 7 Ekim 2023 tarihleri arasında Karaköy'de bir sempozyum düzenleyecek.


5- 9-12 Ekim. Sakarya Mimarlık Haftası Etkinlikleri.


Mimarlık Haftası Etkinlikleri kapsamında Mimarlar Odası Sakarya Şubesi, bu yıl birincisini başlattığı iki gün sürecek söyleşiler düzenliyor.


6- 9 Ekim. Zamanın Ötesinde Tasarım Kaşifleri


Biyoteknoloji konusunda uzmanlaşmış bir mimarlık ve tasarım inovasyon firması olan ecoLogicStudio'nun kurucu ortakları Prof. Dr. Claudia Pasquero ve Dr. Marco Poletto, İTÜ Maçka Kampüsü'de düzenlenecek etkinlik kapsamında 9 Ekim'de Türkiye'ye geliyor.


7- 23 Ekim. Uluslararası Konferans


Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi TU Darmstadt, TU Delft, ITU gibi üniversitelerden akademisyenler ve mimarlardan oluşan davetli konuşmacıların katılımıyla "Resilience in Building Envelope Design and Technology" başlıklı, bir günlük uluslararası bir konferans düzenliyor. Katılım için kayıt gerekli.


8- 26-28 Ekim. KERPIC'2023 - Uluslararası Konferans


Kerpic Akademi, Kerpic Network ve Dicle Üniversitesi Mimarlık Fakültesi işbirliğiyle düzenlenen 10. Uluslararası Kerpiç Konferansı KERPIC'2023, 26-28 Ekim tarihlerinde Dicle Üniversitesi'nde gerçekleşecek.