Eriha'da yenilikçi tekniklerle inşa edilen tasarım!

Eriha'da yenilikçi tekniklerle inşa edilen tasarım!

Stone Matters Pavyonu, AAU ANASTAS mimarlık ofisi ile bir araştırma departmanı olan SCALES - GSA (Geometrie Structure Architecture) iş birliği çerçevesinde gerçekleştiriliyor.


Taş yapı tekniklerini ve inşaat süreçlerini çağdaş mimariye dahil etmeyi amaçlayan bu proje, 2017 yılında Eriha, Filistin'de hayata geçiriliyor.


Pavyon tasarımı, bu tipteki yapılar için benzeri görülmemiş formlara olanak tanıyan yenilikçi bir inşaat prensibi üzerine planlanıyor.


60 m2'lik bir yüzeyi kaplayan tonoz, birbirine kenetlenen ve 4 eğimli ara yüze sahip 300 modül parçasından oluşuyor. Birimler, geleneksel geçme yöntemiyle birbirine kenetleniyor.


Parçalar için polistiren bloklar kesiliyor ve robotik oyma işlemine tabi tutuluyor. Ana kalıp için ise yerel zanaatkârlar tarafından alışılagelmiş ahşap kalıplar kullanılıyor.


__


Stone Matters Pavilion is a collaboration between the architectural office AAU ANASTAS and SCALES - GSA (Geometrie Structure Architecture), a research department.


The project, which aims to incorporate stone building techniques and construction processes into contemporary architecture, was realised in Jericho, Palestine in 2017.


The pavilion design is based on an innovative construction principle that allows unprecedented forms for this type of building.


Covering a surface of 60 m2, the vault consists of 300 interlocking modules with 4 inclined interfaces. The units are interlocked using the traditional interlocking method.


Polystyrene blocks are cut for the parts and subjected to robotic carving. For the main moulding, local artisans use conventional wooden moulds.,


@aauanastas