Esnek hareket alanı sağlayan apartman dairesi: Fit Apartment

 Esnek hareket alanı sağlayan apartman dairesi: Fit Apartment

Fit Apartmanı, ofis tarafından gerçekleştirilen çoğu konut projesinden tamamen farklı bir karaktere sahip. Bu proje, banyo dışındaki tüm duvarları kaldırarak sosyal alanı, mutfak, çalışma alanı ve yatak odası dahil olmak üzere tüm alanları birbirine bağlamak için tasarlanıyor. Bu tasarım, ev sahiplerine 60 metrekarelik dairelerinde daha ferah bir his oluşturma imkanı sunuyor.


Yıkım işlemi, dairenin tamamını etkiliyor ve beton levhanın dokusunu ortaya çıkaran önemli bir adım olarak görülüyor. Renk ve doku paleti, müşterinin teyzesinden aldığı ve yemek masasının hemen önünde özel bir yere sahip olan bir tabloya dayanarak oluşturuluyor. Pembe hidrolik karo döşeme, bu özel tabloyu vurgulayarak dairenin içindeki mavi tonlarıyla bir uyum yakalıyor. Sonuç olarak, pastel tonların hakim olduğu, renkli ve rahat bir mekan oluşturuluyor.


Açıkta kalan kirişler, orijinal duvarların yıkıldığı noktaları ortaya çıkarıyor. Yatak odalarında, çiftlerin yatakları bir gardırop içine çekilerek mekandaki esnek hareket alanı artırılıyor. Yatak alanı daha sonra, tavandan tabana monte edilmiş çubuklarla birlikte dolaşım ve egzersiz için kullanılabilen bir alan olarak tasarlanıyor.


Sonuç olarak, alışılmışın dışında, küçük de olsa ferah bir apartman dairesi ortaya çıkıyor.