Ev 26: Fenerbahçe Evi

Ev 26: Fenerbahçe Evi

EV 26
Proje: Fenerbahçe Evi
Proje Ofisi: Escapefromsofa
Konum: Kadiköy
Yıl: 2022


Fenerbahçe Evi, 1990'ların başlarında inşa edilen bir apartman dairesi iken Escapefromsofa, orijinalde mekansal ve fonksiyonel eksiklikleri olan daireyi, 3 kişilik bir aile için estetik ve fonksiyonel bir yaşam alanına dönüştürmek amacıyla tasarıma başlıyor.
Salon, evin merkezi bölümü olarak belirleniyor ve oturma, dinlenme ve çalışma olmak üzere üç farklı alana ayrılıyor. Dinlenme alanı, evin orijinal şöminesi etrafında oluşturuldu ve farklı renk, doku ve materyallerle zenginleştiriliyor.


Orijinalini küçük olan mutfak yanındaki oda ile birleştirilerek genişletiliyor. Bu birleşme sonucunda hem mutfak hem de yemek alanı oluşturuluyor ve aralarında kemerli bir geçişle bağlantı sağlanıyor. Ebeveyn yatak odasına, apartmanın bahçesine panoramik bir görüntü sunacak şekilde sürpriz bir koridor ekleniyor. Bu koridor, evin orijinal balkonunu da kapsayacak şekilde oluşturuluyor.
Evde kullanılan renkler ve materyaller doğal malzemelere dayanıyor. Meşe, seramik ve mermer gibi doğal malzemelerle pastel renk paletleri bir arada kullanılarak hem şık hem de sıcak bir atmosfer elde ediliyor.