EV 28: Tranquil Terraced Piedmont

EV 28: Tranquil Terraced Piedmont

EV 28
Proje: Tranquil Terraced Piedmont
Proje Ofisi: Regan Baker Design / TGH Architects
Konum: Piedmont Kaliforniya
Yıl: 2021


Tranquil Terraced Piedmont, Regan Baker Design ve TGH Architects tarafından üç çocuklu bir aile için tasarlanıyor. 1947 yılında devasa bir tipu ağacının etrafına inşa edilen ve harabe olan bir yapı, müşterinin istekleri doğrultusunda Baker'in ekibi ve mimar Eric Haesloop' ın dokunuşlarıyla muhteşem bir dönüşüme uğruyor.


Çift, özellikle evin giriş bölümünün daha fazla doğal ışık almasını ve beş kişilik bir ailenin depolama ihtiyaçlarına daha iyi çözüm sağlaması için garajlarını genişletmek istiyor. Üst katı daha kullanışlı hale getirmek için iki ek yatak odası talep ediyorlar ve aynı zamanda alt katta bulunan bir dizi küçük odanın birleştirilmesi konusunda çalışmalar yapılmasını istiyorlar.


Haesloop'un başlangıçta odaklandığı öncelik, mülkün yeni yerleşim planı için "sismik olarak stabil ve güvenli hale getirilmesi" oluyor. Daha sonra ekibi, geniş pencereler ekliyor ve geniş bir mutfak, yemek ve oturma alanı oluşturuyor. Haesloop, "Evin eski çamaşırhane bölgesini sorunsuz bir şekilde genişleterek ve ön girişi garajdan uzaklaştırarak daha fazla doğal ışık sağladık" diyor.


Beyaz duvarlar çiftin gelişen sanat koleksiyonuyla kaplıyken, mobilyalar evin belirgin ahşap detaylarıyla uyum sağlıyor. Mevcut merdivenin orijinalliği korunurken daha modern bir korkuluk ekleniyor ve iki yaşam alanını birbirine bağlıyor.


2021 yılında tamamlanan projenin tamamı yaklaşık 18 ay sürüyor. Baker bu deneyime dönüp baktığında şunları söylüyor: "Aldığım en büyük çıkarım, ilginç bir orta yüzyıl evini güncelleştirebileceğiniz ve geçmişine saygı göstererek cazibesinin bir kısmını koruyabileceğinizdir."


@reganbakerdesign
@turnbullgriffinhaesloop
📸: @jenniferhughesphoto