GİRİFT Mimarlık'tan yenilikçi tasarım!

GİRİFT Mimarlık'tan yenilikçi tasarım!

İÇ MEKAN TASARIMI 14
Proje Ofisi: GİRİFT
Proje: Fırın'o Artisan Bakery
Konum: Gaziantep
Yıl: 2023
GİRİFT tarafından tasarlanan Fırın'o Artisan Bakery'in iç mimari tasarımında genç ve yenilikçi bir yaklaşım sergilenerek aile mirasını marka olarak farklı bir noktaya taşımak amaçlanıyor. Mekanın 6.3 metre yüksekliği kullanılarak, işlevsel ve görsel birlikteliği sağlayan bir kabuk tasarlanıyor. Parametrik bir yapı olan bu kabuk, masif meşe ahşap latalardan oluşuyor ve modüler bir sistem şeklinde duvardan tavana kadar uzanıyor. Bu tasarım, mekana dinamizm katmanın yanı sıra aydınlatma, akustik ve depolama gibi işlevleri de yerine getiriyor.


Mekanın yüksekliğinden faydalanarak metal bir asma kat oluşturulup giriş alanında galeri boşluğu kullanılarak yükseklik hissi veriliyor. Asma katı, mekanın sıcaklığına kontrast bir unsur olarak endüstriyel tarzda ve beyaz renkte kurgulanıyor. Büyük doğramalar, doğal ışığın içeri girmesine olanak sağlarken ahşap kabuk sisteminin yansımalarıyla birlikte özel seramik teşhir bankosu ve deri detaylı oturma gruplarında gölgeli etkiler oluşturuyor. Markanın kimliğini yansıtan el yapımı seramik karolarla birleştirilerek hareketli satış ve teşhir üniteleri oluşturuluyor. Masif meşe ahşap detaylarının kullanımı, mekanın sıcaklık ve rahatlık hissini artırıyor.


Sıcak bir arka plan ve benzersiz atmosfer, taze demlenmiş kahve ve yeni pişirilen ekmek kokusuyla birleşerek Fırın'o'yu yeni deneyimler sunan bir mekan haline getiriyor.