Görülmeyeni keşfetmek: Desert X alUla

Görülmeyeni keşfetmek: Desert X alUla

Yokluğun Varlığında teması altında görülmeyeni keşfetmek!

Desert X alUla, 2020'den bu yana düzenlediği iki serginin ardından, çağdaş sanatı çöl manzarasıyla buluşturarak benzersiz bir deneyim sunmak için üçüncü edisyonuyla geri dönüyor.

Suudi Arabistan'ın kuzeybatısındaki alUla vadisinde gerçekleşen etkinlik; çeşitli sanat eserleri, enstalasyonlar ve performansları içeriyor. Sanatçılar, çölün benzersiz coğrafyasına ve tarihine odaklanarak eserlerini tasarlıyor.

Desert X AlUla 2024, 'Yokluğun Varlığında' teması altında, 'görülemeyen nedir?' sorusunu soruyor. Serginin küratörlüğünü Maya El Khalil ( @maya_elkhalil ) ve Marcello Dantas ( @marcellodantas ) üstleniyor ve sergide on beş sanat eseri yer alıyor.

Çoğunlukla boş alanlar olarak kabul edilen çöller, sessiz ve durağan bir atmosfere sahip olsalar da, aslında göründüğünden çok daha fazlasını barındırıyor. 'Yokluğun Varlığında' adlı sergi, ziyaretçileri eski çöl bölgesinde bulunan görünmeyen ve ifade edilemeyen unsurları keşfetmeye çağırıyor.

İlk kez üç farklı lokasyona yayılan sergi 9 Şubat - 23 Mart 2024 tarihleri arasında, Wadi AlFann'ın uçsuz bucaksız çöl alanı, Harrat Uwayrid'in çarpıcı siyah lav arazisi ve AlUla Tren İstasyonunu çevreleyen tarihi AlManshiyah Plaza da ziyaretçilerini bekliyor.

@_desertx - @artsalula

1- @faisalsamra_
2- @ranahaddadworks - @pascal_hachem
3- @kimsoojastudio
4- @aseelalyaqoub
5- @ibrahimmahama3
6- @studioboscosodi
7- @moniraism
8-
9- @saraalissaa - @nojoudalsudairi
10- @daydban

📸 @lance.gerber