İbadethane 07: Bosjes Chapel

İbadethane 07: Bosjes Chapel

İBADETHANE 07
Mimar: Steyn Studio
Proje: Bosjes Chapel
Yıl: 2016
Konum: Güney Afrika
📸: Adam Letch


Güney Afrika'da bir bağ içerisinde yer alıyor olan bu yeni şapel, @steynstudio tarafından tasarlanıyor. Şapelin sessiz heykelsi formatındaki tasarımı, çevresindeki dağların ve tarihi Cape Hollandaca yapıların silüetlerini taklit ediyor. Bu keskin beyaz form, vadide süzülen hafif ve dinamik bir yapı olarak tasarlanıyor. Yansıtıcı bir gölet, yapının hafifliğini vurguluyor. Bir kaide üzerine yükseltilmiş olan şapel, üzerinde bulunduğu düz araziden yükselerek hiyerarşik bir odak noktası sağlıyor.


Şapelin ince bir beton döküm kabuğundan yapılmış olan çatısı, her bir dalgalanmanın dramatik bir şekilde yere değdiği yerde kendi kendini destekler. Çatı yapısının her dalgasının zirveye ulaştığı yerde, cepheyi süsleyen bir haçla merkezi olarak birleşen geniş cam alanları bulunuyor.
Basit bir plana sahip iç mekan, cilalı terrazzo zemini ve beyaz badanalı tavanı ile etkileyici ışık oyunlarına ev sahipliği yapıyor. Bu mütevazi malzeme paleti, arkasındaki bağ ve dağların etkileyici çerçeveli manzaralarına nötr bir arka plan oluşturuyor.