İbadethane 14: Parroquia del Espiritu Santo

 İbadethane 14: Parroquia del Espiritu Santo

İBADETHANE 14
Proje: Parroquia del Espíritu Santo de Granada
Yıl: 2023
Konum: Granada / İspanya

İspanyol mimar Elisa Valero Ramos tarafından tasarlanan .Parroquia del Espíritu Santo, Granada'nın eteklerinde, Endülüs şehrinin tarihi merkezinden yaklaşık dört kilometre uzakta konumlanıyor.

Proje için çeşitli yapısal sistemlerle ilgili bir dizi öneri tanımlanıyor. Mimar, projede yapısal sistemi temel alan bir iç düzen oluşturmayı hedefliyor. Kullanılan inşaat tekniklerini optimize ediyor ve öncelikle mekanlar, malzemeler ve ışık arasındaki ilişkiyi manipüle ederek Parroquia del Espíritu Santo'da duygusal bir atmosferin oluşturulmasını kolaylaştırıyor.

Parroquia'ya giden ana girişten bir salona erişim sağlanıyor. Sunak alanının arkasında, bir duvarla ayrılan ve bir rampa ile geçilebilen bir şapel ile merkezin kullanıcıları için çeşitli odalar bulunuyor. Bu alanlara, ana girişin karşı tarafında konumlanmış olan ikincil bir girişten ulaşılabiliyor.

Kilisenin dış cephesi, düzensiz bir çatı ile kaplı olan beton bir hacmi andırırken, yapının köşesinde zarif bir şekilde yükselen ince bir çan kulesi dikkat çekiyor. İç mekanda ise çatı açıklığı ve kullanılan özel cam materyali ile günün çeşitli saatlerinde aradan sızan gün ışığı sayesinde farklı desenler ortaya çıkıyor.

📸@fernandoaldafotografo