İçerisinde Porsche koleksiyonu yer alan dikkat çeken konut!

İçerisinde Porsche koleksiyonu yer alan dikkat çeken konut!

Villa Gug, kısmen yeraltında inşa ediliyor ve büyük bir Porsche koleksiyonu etrafında tasarlanıyor.


Bjarke Ingels Group (BIG) tasarımı olan Villa, Kuzey Danimarka'nın Aalborg şehrinin Gug şehrinde yer alıyor. Müşteri Mads Peter Veiby, en ünlü Porsche koleksiyoncularından biri olarak biliniyor.


Villa Gug, ilk olarak 2015 yılında renderlarla tanıtılıyor. O zaman bile, kapsamı ve yaklaşımıyla merak uyandırıyordu.


BIG, arabaları sadece bodrum katında veya büyük bir garajda saklamak yerine, tasarlanmış bir evde sorunsuzca arabaların olduğu bölümden eve geçiş sağlayacak bir yapı tasarlıyor. Villa Gug, tepenin yamacına inşa ediliyor. Bir tepenin üzerinde yer alan alışılmışın dışında konut, bir iç avluyu çevreliyor ve yeşil bir çatıya sahip.


Arabaların sergilendiği kısımda, 1990 kırmızı 964 911 Carrera, 1979 yeşil 930 911 Turbo ve 1959 gümüş 356 Outlaw dahil olmak üzere Veiby'nin araba koleksiyonundan eski Porsche'ler bulunuyor.


Yaşam alanları, açık planlı bir mutfak ve oturma odası, her birinin kendi banyosu olan yatak odaları ve klasik İskandinav tarzında, beton zeminlerle, ahşap duvarlarla ve keskin açılı pencerelerle tasarlanmış alanlardan oluşuyor.


Yukarıdan bakıldığında ev, dairesel formunu ortaya çıkarıyor. Dış kenar boyunca uzanan lomboz tarzı tavan pencereleri dizisi, kıvrımlı iç koridoru takip ediyor.


@big_builds


📸 : @pernilleloof @thomasloof