IJburg limanında yer alan konut yapısı

IJburg limanında yer alan konut yapısı

IJburg limanında yer alan Jonas'ın Konut Binası, Orange Architects tarafından tasarlanıyor. İçerisinde 190 orta ölçekli kiralık stüdyo, aktif olarak kullanılan 83 daire ve çeşitli destek tesislerini barındırıyor.


Yenilikçi bir konut konseptine sahip olan yapı, mümkün olan en yüksek sürdürülebilirlik sertifikasını alıyor.


Önceden patine edilmiş çinko ile kaplanan yapı, baklava şeklinde tasarlanıyor.


Orange Architects, ABT, Felixx Peyzaj Mimarları, Site Kentsel Gelişim ve şehir üreticisi Floor Ziegler ile işbirliği içinde Amvest için karma kullanımlı bir programla Jonas'ı tasarlıyor.


Binanın önünde halka açık bir ön avlu, üç boyutlu bir oyun alanı görevi gören basamaklı ahşap bir 'pavilion' ile sınırlanıyor. Pavyon aynı zamanda otoparkın girişini de işaret ediyor ve film gösterimi ya da açık hava etkinlikleri gibi her türlü etkinlik için bir tribün görevi görüyor.


Jonas'ın asıl dikkat çeken sürprizi yapının içinde bulunuyor. Mekânsal konsept, geleneksel ahşap gemilerin inşa edilme biçimine dayanıyor: ana yapıyı oluşturan, arka arkaya düzenlenmiş bir dizi kirişten oluşan bir iskelet.


Tasarım, geleceğe hazır bir enerji kaynağı sağlamanın yanı sıra, malzeme kullanımını azaltmayı ve ham maddeleri yeniden kullanmayı hedefliyor.


@orangearchitectsnl
Fotoğraflar: @svd_fotografie