İlhamını ahır tasarımından alan bir konut: The Barn House

İlhamını ahır tasarımından alan bir konut: The Barn House

Paul Uhlmann Architects tarafından tasarlanan ve üçgen forma sahip olan yapı, Avustralya'nın Pullenvale kentinde konumlanıyor. Ahırlardan ilham alarak tasarlanan The Barn House, Avustralya'nın taşradaki ahşap ve çinko kaplamalı kulübelerine atıfta bulunuyor.

Tasarımda çiftin Amerika Birleşik Devletleri'ndeki seyahatlerinde etkilendikleri Amerikan ahırlarından esinlenildiği için evin adı The Barn olarak adlandırılıyor. Aile, mahremiyeti ve şehirdeki evlerine nispeten kısa bir sürüş mesafesindeki konumu nedeniyle gözlerden uzak olan bu bölgeyi seçiyor.

Uhlmann tarafından "kırsal kulübe mimarisi" olarak tanımlanan ev, Avustralya ağacından inşa ediliyor.

Evin odak noktası, oturma, mutfak ve yemek alanından oluşuyor. Yapının her iki yanında bulunan sürgülü ahşap paravanlar, yaşam alanının peyzaja açılmasını sağlıyor.

'Ahır' fikri hem dış forma hem de iç mekâna ilham veriyor. Yapının katedral benzeri tavanı, eve genişlik hissi sağlarken ahşap detaylar içerde sıcak bir mekân meydana getiriyor.

Mutfak masasının üzerindeki boynuzlu avizeler, yerel aydınlatma mağazası Milton Lighting tarafından tasarlanıyor.

Yatak odaları çatı boşluğuna yerleştirilerek yapının formu şekillendiriliyor. Bu da yapının tek bir forma ve peyzaja karşı güçlü bir siluete sahip olmasını sağlıyor.

Açık ranza sistemi, çocukların hafta sonu birden fazla arkadaşını ağırlamasına olanak tanıyor. Ayrıca üst kattaki odalarda gündüz gökyüzünün, gece yıldızların geçişini izlemek için tavan pencereleri yer alıyor.

@paul_uhlmann_architects
📸 @andymacpherson.studio