Kazananlar serisinde bugün Pingtan Book House var!

Kazananlar serisinde bugün Pingtan Book House var!

Konum: Çin / Pingtan
Boyut: 180 m²
Mimar: CONDITION_LAB - Peter W. Ferretto @condition_lab @pwferretto
Tasarım Ekibi: Ling Cai, Lam Man Yan Milly, Liu Ziwei Paula, Wong Yuk Tsin Beryl

Pingtan Çocuk Kütüphanesi 30 Kasım - 2 Aralık 2022 tarihleri arasında Lizbon'da gerçekleşen World Architecture Festival 2022'de (WAF) ödül kazanan projeler arasında yerini aldı.

Yılın iç mekanı ödülünün sahibi olan ve Condition_Lab tarafından tasarlanan Pingtan Çocuk Kütüphanesi, Çin'in Hunan Eyaleti, Tongdao Bölgesi'ndeki Pingtan'ın Dong Azınlık köyünde bulunuyor. Üç katlı ve yaklaşık 80 m2 alana sahip bu küçük yapı tamamen ahşaptan inşa ediliyor. Bina, bölgedeki 400'den fazla çocuğun eğitim gördüğü bir ilkokulun avlusunda yer alıyor.

Tasarım ekibi, geleneksel Dong Evleri tipolojisinden ilham alıyor. İç içe geçmiş iki sarmal merdivenden oluşan kütüphane, küçük ahşap bir yapı formunda tasarlanıyor.

Condition_Lab genç kullanıcılar için geleneksel kültürün canlandırılması ve korunması konusunda mimarlığın toplumsal önemini vurgulamayı amaçlıyor.

Çocuklara yönelik bu yapı merdivenlerde oynamak, bir kitaba uzanmak ve arkadaşlarla zirveye çıkmak gibi keyifli etkinlikler içeriyor. Tasarımın geleneksel işçiliğinden etkilenen jüri üyeleri etkinliğin sonunda, toplum için başarılı bir alan oluşturdukları için Condition_Lab'ı tebrik ediyor.