Kentlerde Bugün: Sidi Bu Said

Kentlerde Bugün: Sidi Bu Said

Tunus'un kuzeyinde yer alan Sidi Bu Said, Akdeniz atmosferini hissettiren bir turizm merkezi olarak karşımıza çıkıyor.


Tunus Medinesi'nden yalnızca 20 km uzaklıkta yer alan bu küçük kent, arnavut kaldırımlı sokakları ve mavi-beyaz evleriyle tanınıyor. Tarihi bir dokuya sahip olan şehir, ev sahiplerinin tercihlerine göre kişiselleştirdikleri kapılarla renkli bir ambiyans oluşturuyor.


Topoğrafyaya yerleşen ve manzaraya açılan Sidi Bu Said, freskli kafelere, geleneksel Tunus restoranlarına ve küçük sanat galerilerine ev sahipliği yapıyor. Şehirde kumsalın hemen yanı başında bir marina ve plajlar yer alıyor. Bu küçük kent, beyaza boyanmış yapılarıyla adeta Yunanistan'ın Santorini adasını andırıyor.


Begonvilleri ve mavi pencereleriyle hafızalarda yer edinen bu şehir, tipik mimarisiyle ziyaretçilerini bekliyor.


Fotoğraflar: @zllkarakas, @ zllarch
__


Located in the north of Tunisia, Sidi Bu Said is a tourist centre with a Mediterranean atmosphere.


Located only 20 km from the Medina of Tunisia, this small city is known for its cobblestone streets and blue-white houses. The city, which has a historical texture, creates a colourful ambiance with the doors personalised according to the preferences of the homeowners.


Set into the topography and opening to the landscape, Sidi Bu Said is home to frescoed cafes, traditional Tunisian restaurants and small art galleries. The city has a marina and beaches right next to the sandy beach. This small city resembles the Greek island of Santorini with its white-painted buildings.


With its bougainvillea and blue windows, this city is waiting for its visitors with its typical architecture.