Kiralık arazi için tasarlanan taşınabilir Stüdyo Ev!

Kiralık arazi için tasarlanan taşınabilir Stüdyo Ev!

Stüdyo Ev, tek yatak odalı kompakt bir konut birimi ve küçük, ekonomik, sürdürülebilir bir yaşam tarzının bir yansıması. Sadece 42 metrekarelik bir alana sahip olan bu ev, stüdyo dairelere benzer bir kompakt yapıya sahip.


Stüdyo Ev, kiralık bir arazi üzerine inşa ediliyor. Ve sonuç olarak ev, kira sözleşmesinin sona ermesinin ardından kolayca taşınabilmesi için yeniden konumlandırılabiliyor olması şartıyla tasarlanıyor.


Daha büyük bir iç mekân hissi oluşturmak için, dar modüller içindeki her işlevsel alan, açık bir 'fırıldak' planı ile birleştirilerek ortak hacimlere sahip bir dizi mekan oluşturuluyor. İhtiyaç halinde, yatak odaları, çalışma alanları veya diğer mekanlar oluşturmak için daha sonraki bir aşamada ek modüller eklenebiliyor. Bu ev, şu anki haliyle tamamlanmış bir yapı olarak değil, aksine anlık ihtiyaçların bir yansıması olarak görülüyor ve bu ihtiyaçlar değiştikçe ev büyüyebilme ve gelişebilme yeteneğine sahip oluyor.


Bu projenin temel tasarım öğesi, her modülde yüksek beşik tonozlu tavanların oluşturulması. Her tonozun ucundaki geniş formatlı kavisli pencereler, içeriye doğal ışık getirirken, mahremiyet hissi sunuyor. Pencere çerçeveleri duvarın içine entegre edildiği için, her tonozun sonunda boşluklar veya açıklıklarla estetik bir denge oluşturuluyor. Ayrıca, banyonun üstündeki çatı katı, beşik tonozun merkezinde ikincil bir yaşam alanı olarak kullanılıyor ve hoş manzaralara sahip rahat bir alan sunuyor.
Projede mümkün olduğunca doğal malzemeler tercih ediliyor ve hiçbir yerde boya kullanılmıyor.
Stüdyo Ev, küçük bir yapı olmasına rağmen büyük fikirleri ele almaya odaklanıyor. Ev sahibi olmanın uygun maliyetli bir yolunu bulma, binayı daha sürdürülebilir hale getirme ve küçük mekanların yaşanabilirliğini kanıtlama amacıyla bu ev, alternatif bir yaşam tarzı için bir model olarak hizmet ediyor ve 'ev' kavramına radikal bir yaklaşım sunuyor.