Knightsbridge Estate’de dikkat çeken dönüşü

Knightsbridge Estate’de dikkat çeken dönüşü

Fletcher Priest Architects, Olayan Grubu'nun ikonik Knightsbridge Estate'inin yenilenmesinin ilk aşamasını başarıyla tamamladı.

Yeniden tasarlanan bölge, tarihi dokusunu ve karakterini koruyarak modern bir dokunuşla karma kullanımlı bir mahalle oluşturmayı hedefliyor. Bu odaklı müdahale, bir dizi tarihi binayı restore edip, ofisler, konutlar ve perakende satış alanları gibi çeşitli kullanımlara ev sahipliği yapacak şekilde düzenleyerek bölgenin mirasını özenle yansıtmaya çalışıyor.

Fletcher Priest Architects, bu proje ile Knightsbridge Estate'in geçmişini onurlandırmak ve gelecek nesillere aktarmak adına kapsamlı bir çalışma sergiliyor. Yeniden canlandırılan bu alan, sadece iş ve konut değil, aynı zamanda alışveriş ve sosyal etkileşim için de çekici bir çevre sunarak, bölgeye yeni bir enerji katmayı amaçlıyor.

Proje, 10.750 m²'lik çalışma alanını, sakin bir iç avlu etrafında konumlanan 33 kiralık mülkü, çatıdaki bir restoranı ve uluslararası markaların amiral mağazalarına kiralanmış yeni perakende alanlarını kapsıyor. Bu müdahale, Knightsbridge'i alışveriş, yaşam ve çalışma için lüks bir destinasyon haline getirme amacını taşıyor.

Fletcher Priest, tarihi bina danışmanları Donald Insall Associates ile işbirliği yaparak mülkün asırlık cephelerini yeniden canlandırıp, geliştiriyor. Bu süreç, her binanın mimari bütünlüğünü geri kazanmayı, 'evlerin' kayıp unsurlarını yeniden oluşturmayı ve zeminden çatıya kadar tutarlı bir tasarım oluşturmayı içeriyor. Cephelerin büyük bir kısmının korunması, somutlaşmış karbon ayak izinin azaltılmasına önemli bir katkı sağlıyor.

No.1 Sloane Street'in kubbesi de dahil olmak üzere, ilk tasarımların daha önce gerçekleştirilmemiş unsurlarını sunmak için tarihi çizimler ve mimari kayıtlar detaylı bir şekilde inceleniyor. Kubbenin tasarımı, ilk kez 1903 yılında William Duvall Goodwin tarafından tasarlanıyor ve şimdi, 120 yıl sonra, bu orijinal planların hayata geçirilmesiyle gerçekleşiyor.

Ayrıca, Brompton Yolu üzerindeki bir binanın kayıp yarısı da restore edilerek, onlarca yıldır kaybolmuş olan 300 metrelik Edward dönemine ait çatılar yeniden oluşturuluyor.

@fletcherpriestarchitects
📷 Dirk Lindner