Mandıradan konuta dönüşüm: Santa Magdalena

Mandıradan konuta dönüşüm: Santa Magdalena

EV 29
Proje: Santa Magdalena
Proje Ofisi: Laplace ( @luislaplace )
Konum: Menorca / İspanya

Casa Santa Magdalena, bir zamanlar mandıra ve çiftlik evi olarak inşa ediliyor. 19. yüzyıldan kalma bu çiftlik evi, Arjantinli mimar Luis Laplace ve ortağı Christophe Comoy tarafından özel bir mülke dönüştürülüyor.

Laplace Studio, daha önce Menorca'da tamamlamış olduğu projeler dolayısıyla adayı deneyimleme fırsatı buluyor. Yine bir iş ziyareti için adaya gittiklerinde bu yıkık, harabe çiftlik eviyle karşılaşıyorlar ve tam olarak buraya aşık oluyorlar. Arsayı satın alan Luis Laplace ve Christophe Comoy beş yıl süren yenileme çalışmalarına başlıyor. Yenileme çalışmaları sırasında geleneksel teknikleri öğrenmek için yerel zanaatkarlar ve tasarımcılarla işbirliği yapılıyor.

Düzensiz sütunlar, zamana meydan okuyan kireç katmanları Laplace'ı etkileyen her şey, yapının içgüdüsel karakterini oluşturuyor. Spontane çizgileri ve zanaatkâr mirasıyla yerel bir yapı olan Santa Magdalena, eski usul kireçle boyanan duvarlarıyla dikkat çekiyor. Mutfakta kullanılan ahşapların bir çoğu yerel zanaatkarlar tarafından yapılıyor. Bir zamanlar eski bir gemiye ait olan lavabo, sırlı seramik kapakla tezgahın üzerine yerleştiriliyor.

Sanat ögeleri, özel tasarım mobilyalar, bit pazarından alınan obje ve mobilyalar tüm mekanlarda bir arada kullanılıyor. Laplace Studio vermiş olduğu bir röportajda “Bit pazarlarını ziyaret etmeyi çok seviyoruz (lambaların ve seramiklerin çoğu Menorca'dakilerden geliyor) ve eklektik bir alışveriş tarzımız var. Estetiğin ötesinde ilk şey, her şeyin mekan için işe yaraması." ifadelerine yer veriyor.

Terrazzo zeminler, sırlı seramikler, eğimli tavanlar ve beyaz duvarlar üzerinde her yatak odasının kendi özgün dokusu bulunuyor.

📸: @danielschaeferstudio