Ofis ve topluluk arasında bağlantı kurmaya odaklanan tasarım

Ofis ve topluluk arasında bağlantı kurmaya odaklanan tasarım

OFİS 17
Proje: AQO Office
Proje Ofisi: HYBE Design Team + TEKI Design
Konum: Shizuoka / Japonya
Yıl: 2022
Alan: 340 m²


Ofis ve topluluk arasında bağlantı kurmaya odaklanan bir iç tasarım projesi; AQO Ofis.


Teki Design ve Hybe Tasarım Ekibi tarafından tasarlanan ofis, birinci ve ikinci katlarda çeşitli mekanlar sunarak farklı çalışma yöntemlerine, çeşitli kullanım alanlarına ve çeşitliliklere olanak tanıyor.


Birinci katta, yüksek tavanlı ve dışarıdan bol ışık alan bir alan bulunuyordu. Bu alana depo fonk-siyonlarını ayırmak için hafif strüktürlü geçirgen bir panel ekleniyor. Bu panel sayesinde, insanlar çevreyi hissedebilirken aynı zamanda dışarıdan gelen ışığı daha iyi bir şekilde deneyimlemelerine imkan tanıyor. Mekanın ana hatları ve temel fonksiyonları belirlenirken, geri kalan alan ise esnek bir şekilde değişebilecek bir boşluk olarak bırakılıyor. Tasarımcılar, binada boş alanların ve açık-lıkların bulunmasının binanın gelecekteki kullanımını artıracağına inanıyor.


İkinci katta ise mekan ve fonksiyonellik arasında bir boşluk oluşturuluyor. Sadece fonksiyonelliğe vurgu yapılan alanda koyu renkli ahşap kaplama ve mobilyaların, taş ve metal kaplı alana sıcaklık kattığı yoğun çalışma için tasarlanmış bir alan bulunuyor. Mekanın temel yapısı birinci katla aynı, ancak iki kat arasındaki boşluklar, masa başı işler dışındaki aktivitelerin gerçekleştirilebileceği bir alanın ortaya çıkmasını sağlıyor.


@hybe_design_team
📸: @kentahasegawa