Render değil gerçek bir otopark!

 Render değil gerçek bir otopark!

Bahreyn Muharrak'ın mirasını temel alan, şehrin yeniden canlandırılması için dünyaca ünlü mimarlar tarafından tasarlanan bir dizi yeni yapı inşa edildi. Bu projeler arasında, Christian Kerez tarafından tasarlanan dört katlı otopark da bulunuyor.

Sadece araba park etme amacıyla değil, kamusal alanlar olarak tasarlanan bu yapılar, sürekli değişen mekansal deneyimleri şekillendirirken bir yandan da kattan kata geçişi sağlayan kavisli döşemelere sahip.

Proje, kolon ve döşeme yapısından oluşuyor. Plakalar bir veya daha fazla kabuk şeklinde inşa ediliyor. Zemin ve tavan, içbükeyden dışbükeye ve tekrar geriye doğru değişen bir dizi alan oluşturuyor. Bina boyunca döşemeler, ek bir rampa elemanı olmadan sürekli bir geçişle bir seviyeden diğerine ulaşacak şekilde birbirine temas ediyor. Muharrak' da bulunan bu yapı, Bahreyn Kültür ve Ulusal Miras Bakanlığı'nın İnci Yolu Projesi'nin bir parçasını oluşturuyor. Bu altyapı projesi yoğun kentsel doku içerisinde geniş açık alanlar oluştururken büyük ölçeği ve sürekli değişen formu, tarihi kent merkezine yeni bir atmosfer katıyor.

@christiankerez
📸 @jesusgranada