Sichuan’daki Deprem Anıtı

Sichuan’daki Deprem Anıtı

2008'de Çin'in Sichuan Eyaletinde meydana gelen deprem, kısa süre içerisinde binlerce hayatI yok etti.

70 binden fazla insanın ölümüne sebep olan deprem sonrası hükümet, barınak ve alt yapı sağlamak amacıyla hızlı bir inşa projesi başlattı.

Beichuan İlçesi, depremden en şiddetli şekilde etkilenen bölgeydi. Yıkılan binalar arasında 1000'den fazla öğrenci ve öğretmenin hayatını kaybettiği Beichuan Ortaokulu da burada bulunuyordu. Ulusal Deprem Anıtı'nın da tam olarak bu noktaya inşa edilmesine karar verildi.

Şangay'daki Tongji-Üniversitesi mimarlık fakültesi öğretim üyeleri arasında bir yarışma düzenlendi. Müzakereler sonucu birincilik ödülü, entegre müzeli bir anıt peyzaj öneren Cai Yongjie'ye verildi. Binaların manzaraya entegrasyonu, jürinin ikna olmasını önemli derecede etkileyen şeylerden biriydi.

Ulusal Deprem Anıtı yaklaşık on beş hektarlık bir alanı kaplamaktadır. Müze ve hizmet alanlarının yanı sıra park benzeri peyzajın içine gömülü açık hava tesislerini içeriyor.

Eski spor sahası, özel törenler için bir anma avlusuna dönüştürüldü.

Cai Yongjie, çim yüzey üzerine ziyaretçilerin dolaşımı için, yollara çatlakları sembolik olarak entegre ediyor.

Mimarlık firması
Tongji Mimari Tasarım ve Araştırma Enstitüsü

Tasarım Ekibi
CAI Yongjie (mimarlık, iç mekan ve peyzaj için proje lideri ve tasarımcı); CAO Ye (mimar), LI Xueping (statik), SUN Feng (elektrik), GONG Haining (su), MAO Huaxiong (ısıtma)