Sıra dışı bir cephe ve doğrama!

Sıra dışı bir cephe ve doğrama!

Nogal Evi, Ávila'da bulunan eski bir kırsal meyve bahçesinin, mevcut bir ceviz ağacı etrafında tasarlanan bir dönüşüm projesidir.


Proje, arazinin doğal granit kayalıklarının etrafındaki ceviz ağacını sararak büyük bir kavisli yapıya dönüşüyor ve bu sayede mekana kendine özgü "taşlı" bir karakter kazandırıyor. Bir cephesinde, yemek odasından başlayan yolculuk, bahçeye doğru devam ediyor ve ağacın gölgesinde yer alan büyük bir taş masa ile son buluyor. Bu tasarım, iç mekan ile doğal çevre arasındaki bağlantının sembolik bir yansıması olarak kavisli cam panellerle vurgulanıyor.


Bu evin doğaya açılan üç büyük açıklığı bulunuyor ve bu özellik evin içini doğal ışıkla doldurarak aydınlık bir atmosfer sunuyor. İlk açıklık, bahçe manzaralıdır ve odak noktası ceviz ağacıdır. İkinci açıklık, evin ön cephesinde yer alıyor ve bölgedeki doğal manzarayı izlemek için mükemmel bir fırsat sunuyor. Üçüncü büyük açıklık ise evin gökyüzüne açılan bir penceresidir, gece yıldızlara göz atma olanağı sağlıyor. Ev cephesinin geri kalan kısmı ise tamamen opaktır ve bu, evin şehir yaşamı ile olan ilişkisini sınırlıyor.


Fotoğraflar: @raul_almenara