Siyahın baskın olduğu tasarım: Federal House

Siyahın baskın olduğu tasarım: Federal House

Edition Office tarafından tasarlanan Federal House, New South Wales köyünde konumlanıyor.


Melbourne merkezli firma, topoğrafyaya entegre ettiği bu konut yapısında baskın olarak siyah pigmentli beton ve siyah ahşap çıtalar kullanıyor.


Federal House, Avustralya'nın yaygın olarak görülen kolonyal çiftlik tasarımına dayanarak merkezi yaşam, yemek ve mutfak alanını kısmen kapalı bir alan ile çevreliyor. Batı kenarı, siyah ahşap çıtalarla kaplanıyor. Bu sayede havayı, manzarayı ve doğrudan güneş ışığını filtreleyen özel bir atmosfer oluşturuluyor.


Yaşam alanlarını çevreleyen sürgülü cam kapılar, alanların isteğe bağlı olarak tamamen açılmasını veya kapatılmasını sağlıyor. Merkezde, evin çatısında bir boşlukla aydınlatılan çift yükseklikte bir bahçe boşluğu bulunuyor. Evin doğu kenarı boyunca, stüdyo tarafından "dinlenme ve yalnızlık bölgesi" olarak adlandırılan, iki küçük oda ve kendi özel balkonu ile birlikte bir banyo içeren geniş bir ebeveyn yatak odası bloğu yer alıyor.


İç mekanlarda, açık renkli ahşap zeminler ve deri mobilyalar tercih ediliyor. Alt katta, bir tarafı peyzaja açılan ve doğal havalandırma sağlayan, konut aksı boyunca devam eden bir havuz bulunuyor.


@editionoffice
📸 @benhoskingphotographer