São Paulo'nun ünlü caddesinde bulunan ofis yapısı

São Paulo'nun ünlü caddesinde bulunan ofis yapısı

São Paulo'nun ünlü Faria Lima caddesinde bulunan ofis, şehrin tipik koşuşturması içinde, kreatif aktiviteyi desteklemeyi amaçlayan alanın bir öğesi olarak öne çıkıyor. Işıltı ve dengeli yapı ile karakterize edilen atmosfer, açık renk ahşap ve beyazın birleşimiyle saflık ve huzur sunuyor.. Dış bitki örtüsüyle etkileşim içinde, zaman zaman malzeme ve bitkilerde beliren yeşillik; çıplak betonla birlikte São Paulo mimarlık ofisinin simgesi haline geliyor.

Projenin temel hedeflerinden biri, mülkün özgün ve güçlü özelliklerini koruma ve vurgulama amacı taşıyor. Bu özellikler arasında parke zemin, tavan kaldırıldığında ortaya çıkan brüt beton levha ve eski fayansların yapışkan harcını koruyan banyo duvarı yer alıyor.

Kiler ortamı, başlangıçta aşırı derecede doğrusal bir formata sahip olan toplantı alanının orantısını düzeltmek amacıyla banyoların hidrolik duvarından yararlanılarak oluşturuluyor. Bu alan, çevreye bağlanan fayanslarla asılmış bir kutu şeklinde tasarlanıyor.

Orijinal duvarların yıkılmasıyla, mekan içinde çapraz havalandırma sağlanıyor ve mülkün yerleşimindeki farklılıkları vurgulayan perspektifler geliştiriliyor.

Duvarsız alanda yeni atmosferler oluşturmak için bazı unsurlar kullanılıyor. Ofisi, geri kalanından ayıran ve bekleme alanını özel kılan içi boş metal raf; çalışma ve toplantı alanlarını ayıran yarı saydam perde, hafiflik ve dinginlik katarken çeşitli konfigürasyon olanakları, çevreye çok yönlülük ve eğlence katıyor.

@rawiarquitetura
📸 @judeeke