Suyun üzerinde yürüyebildiğiniz tasarım: Zaishui Sanat Müzesi

 Suyun üzerinde yürüyebildiğiniz tasarım: Zaishui Sanat Müzesi

Suyun üzerinde yürüyebildiğiniz bir tasarım!

Shandong Eyaletindeki Rizhao şehrinde yer alan Zaishui Sanat Müzesi, şehrin gelişimine bir katkı sunması amacıyla 2023 yılında inşa ediliyor. @junya.ishigami_associates imzalı yapıda sergi alanı, ziyaretçi merkezi ve alışveriş noktaları yer alıyor.

Proje, geliştirilmekte olan bölgenin girişine yakın yapay bir gölün üzerinde konumlanıyor. Ziyaretçiler gölün diğer tarafında kalan yeni bölgeye giderken buradan geçerek mekanı deneyimleyebiliyorlar. İç mekanda çikolata ile ilgili güncel bir sergi bulunuyor.

Göl uzunluğunda yaklaşık 1 km devam eden yapının zemin alanı yaklaşık 20.000 m2 yayılıyor. Gölün sakin berrak yüzeyini iç mekana taşımak isteyen ekip, ziyaretçilere suyun üzerinde yürüdüklerini hissedeceklerini bir atmosfer oluşturuyorlar.

Düzenli sütun aralıklarıyla devam eden cephedeki cam panellerin alt kısmında, gölden gelen doğal suyu içeriye alan boşluklar yer alıyor. Suyun akışkan ve dalgalı halinden ilham alan mimarlar, yapının zemininde de yer yer alçalma ve yükselmeler tasarlıyorlar.