T şeklindeki tasarımıyla dikkat çeken konut yapısı!

T şeklindeki tasarımıyla dikkat çeken konut yapısı!

Şili'nin Los Rios bölgesinde, ormanlık bir araziye bakan Apfel House, mimarlık ofisi Hebra Arquitectos tarafından tasarlanıyor.

T şeklinde bir plana sahip olan konut, yüzeyi metal bir çatıyla örtülen, iki adet ahşap kaplı hacimden oluşuyor. Evin T şeklindeki tasarımı, çevresel manzaranın optimal bir şekilde gözlemlenmesini sağlıyor.

Çatı yüksekliği, uç kısımlarda bulunan alçak noktalara göre değişkenlik gösteriyor.
Tasarım ekibi, cephe tasarımında bir dizi pencere, geniş açıklıklar ve kesiklerin bulunduğunu belirtiyor. Bu unsurların ev içinde farklı atmosferler oluşturma kapasitesine sahip olduğunu ifade ediyor.

3 farklı bölgeden oluşan konutun orta kısmı, yüksek, tonozlu bir tavanla örtülü olan Patagonya meşesi ile kaplanmış bir açık plan mutfak, yemek alanı ve oturma odasından oluşuyor.

Yemek alanı boyunca yer alan cam sürgüler, Ranco Gölü'ne ve Futrono Vadisi'ne açılan geniş bir açık hava terasına uzanmasını sağlıyor. Ana kolun diğer uzun kenarı ise dağlara doğru bakıyor.

Diğer bölüm, dört yatak odası, üç banyo ve oturma alanını içeren bir uyku bölümü olarak tasarlanıyor.

Uyku bölümünün güney ucunda, evin merkezi faaliyetlerinden uzakta bulunan korunaklı bir teras, dinlenmek, keyifli vakit geçirmek ve manzarayı seyretmek için sakin bir alan sunuyor.

@hebra_arquitectos
📸 : @marcoszegers