Tartışık'da konumlanan yerel konutlar!

Tartışık'da konumlanan yerel konutlar!

@studioperse tarafından tasarlanan Ormos Tartısık, Çanakkale Ayvacık İlçe Merkezi'nin kuzeydoğusunda yer alıyor. Adını bulunduğu Tartışık köyünden alan konut projesi, 15 haneli olan bu köyde konumlanıyor.


Evler köy içinde Doğu Parselleri ve Batı Parselleri olarak adlandırılan iki ayrı alana dağılıyor. Doğu Parselleri'nde 3+1, beş adet müstakil ev; Batı Parselleri'ndeyse isteğe göre 2+1 ya da 3+1 olarak kurgulanabilen, dört adet müstakil ev bulunuyor. Doğu Parselleri'ndeki evler Ayvacık Barajı'na doğru bakarken, Batı Parselleri'ndekiler bahçeleri üzerinden köy dokusuna yöneliyor.


Her bir ev, yöreden çıkan doğal taş cephe kaplaması ile öne çıkıyor. Bu taş kaplama, kat silmeleriyle bölünerek kütlenin taşıdığı yataylık hissi kuvvetlendiriliyor. Silmeler arasında, boydan boya açılmış, alüminyum doğrama ve kepenkli pencereler, iç ve dış mekan arasında zengin bir ilişki kurulmasını sağlıyor. Evlerin önüne eklenen ve ön cephe boyunca devam eden çelik taşıyıcılı, saz üst örtülü pergolalar, dış mekan kullanımını kolaylaştırıyor. Bahçede yer alan köy tipi fırın ve açık mutfak tezgahıysa, bu kullanımı daha da zenginleştiriyor.


Ormos Tartısık, bölgede yüzyıllardır var olan konut tipolojisini, günümüz ihtiyaçları ve tasarım anlayışıyla buluşturmayı hedefleyen bir proje olarak karşımıza çıkıyor.


@ormosgayrimenkul