Ünlü moda tasarımcısı Christian Louboutin'den 13 odalı lüks butik otel

 Ünlü moda tasarımcısı Christian Louboutin'den 13 odalı lüks butik otel

Moda tasarımcısı Christian Louboutin ve mimar Madalena Caiado, Portekiz'de, 13 odalı lüks butik otel olan Vermelho Hotel'i tasarladı.

Lizbon'un güneyindeki Melides köyünde bulunan Hotel, adını Fransız tasarımcının imza rengi olan, Portekizce'de kırmızı anlamına gelen Vermelho'dan alıyor.

Otelde bulunan 13 odanın tamamı yerel ustaların eserleri ve Christian Louboutin'in kişisel koleksiyonundan seçilmiş çeşitli malzeme ve mobilyalarla döşendi.

Otel, yerel mimari tarzda, köye iyi entegre olacak şekilde tasarlandı. Louboutin ve Caiado'nun işbirliği ile ortaya çıkan otel, sokakla buluşan yerel mimari dilinde bir dizi geleneksel binayı içeriyor: Mavi kaideli ve pencere detaylı beyaz kaplama, pişmiş toprak kiremitli çatılar ve ufuk çizgisini noktalayan dağınık bacalar.

Otelin maksimalist ve eklektik tasarımı, hem Louboutin'in kişisel zevklerini yansıtmayı hem de aynı zamanda Portekiz becerilerini ve yerel zanaatkarların geleneklerini öne çıkarmayı hedefliyor.

Louboutin, son derece estetik ve detaylı bir iç mekan tasarlamak amacıyla tekstil ve dekorasyon alanında uzman tasarımcı Carolina Irving ile seramik karo tasarımcısı ve iç mekan danışmanı Patricia Medina ile işbirliği yaptı.

Duvarlar, Yunan sanatçı Konstantin Kakanias'ın el boyaması freskleriyle özel olarak kaplanıyor. Yatak odalarında ise Fransız tasarımcı Maison Gatti'nin özgün kafes işi gardıropları yer alıyor.

@louboutinworld
📸 @ambroisetezenas