Venedik Bienali Türkiye Pavyonu 2024

Venedik Bienali Türkiye Pavyonu 2024

Türk Hava Yolları ana sponsorluğunda, İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın (İKSV) koordinasyonunda düzenlenen Venedik Bienali 60. Uluslararası Sanat Sergisi'ndeki Türkiye Pavyonu, sanatçı Gülsün Karamustafa küratörlüğünde açıldı.


Eser, Türkiye Cumhuriyeti Dış İşleri Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın himayesinde, SAHA Derneği'nin desteğiyle hayata geçiriliyor.


Gülsün Karamustafa Oyuk ve Kırık Dökük: Bir Dünya Hâli eserinde 50 yılı aşkın süredir olduğu üzere yine güncel sosyopolitik ve kültürel meseleleri odağına alıyor.


Dünyanın farklı coğrafyalarındaki yıkıcı savaşlar, depremler ve çevre felaketleri karşısında, içinde bulunduğumuz suskunluk ve çözümsüzlük hâlinin insanlarda yarattığı boşluk, oyukluk ve kırıklık hissini özel bir enstalasyonla mekâna taşınıyor.


Sergi, sanatçının önceki üretimlerine odaklanan iki ayrı kitap, aralarında katlanmış bir afiş ve tüm bu parçaları bir arada tutan bir bant ile tamamlanıyor. Projenin ve kitabın editörlüğünü Melis Cankara, grafik tasarımını Esen Karol, sergi danışmanlığını ise Yelta Köm üstleniyor.


@turkishairlines
@iksv_istanbul
@labiennale
@karamustafag
@yeltakom