Yazar stüdyosu, misafirhane ve ana konuttan oluşan tasarım: ShineMaker

 Yazar stüdyosu, misafirhane ve ana konuttan oluşan tasarım: ShineMaker

Kendi özel konumlarına göre tasarlanan ShineMaker, ana ev (6.000 m²), misafirhane (1.577 m²) ve yazar stüdyosu (580 m²) olmak üzere üç ayrı yapıdan oluşuyor. Ana ev, arazi ile orman arasındaki kısımda yer alıyor. Konuk evi ve yazar stüdyosu ise ormanlık alanda bulunuyor.

Ana ev, doğrusal bir plana sahip olup çevresindeki ağaçları kapsayan, merkeze doğru eğilen ve köşelerden yukarı doğru çekiliyormuş gibi gözüken bir tasarıma sahip. Bu dinamik özellik, binanın shou sugi ban dış cephesinde devam ediyor; çıkıntılar ve oyulmuş açıklıklar, peyzajla uyum içinde bir görünüm sunuyor. Giriş, yapının ovadaki dereye uzandığı noktada yer alıyor. Bu ilişki zeminde şeffaf bir görüntüyle vurgulanıyor. Ahşap dış kısım iç mekanı sarıyor, ince sıva ve taban-tavan cam detaylarıyla tamamlanıyor.

Evde ortak mutfak, oturma ve yemek alanlarına ek olarak üç yatak odası, dört banyo, bir çamaşırhane bulunuyor. Malzeme paletini ahşap, çelik, bronz, özel döküm beyaz beton, ağartılmış sedir, büyük boyutlu traverten ve oniks levhalar belirliyor.

Mimar, müşterisinin bohem yaşam tarzı ve sanatsever kişiliğinden ilham alarak, Mill Valley'deki evin tasarımını gerçekleştiriyor. Evde bulunan koleksiyon parçaları, vintage parçalar ve çağdaş sanatla zenginleştirilerek sıcak ve davetkar bir atmosfer oluşturuyor.

@clbarchitects
@matthewmillmanphoto @douglasfriedman