Yüksek İç Mimar Hasan MİNGÜ vefat etti!

 Yüksek İç Mimar Hasan MİNGÜ vefat etti!

Çok sayıda projeye imza atan duayen isim Yüksek İç Mimar Hasan MİNGÜ, 18 Eylül Pazartesi günü vefat ederek aramızdan ayrıldı.


Usta mimarı saygı ve sevgiyle uğurluyor, sevenlerine başsağlığı diliyoruz.


Hasan Mingü biyografisi ve çalışmalarından bazıları..


1948 yılında İstanbul'da doğdu.14 yaşında Sultanhamamın'da kumaş dükkanında çalışmaya başladı. Daha sonra ufak bir şirket olan Pimaş'ın muhasebe bölümüne geçti. Zaman içinde aynı şirketin desinatör kadrosuna alındı, oradan da grup şirketi olan Enka'ya geçti. Lise 2'inci sınıfa devam ederken şirketin mimari kadrosuna alındı. 18 yaşında Çınar Oteli'nin ek inşaatına şantiye şefi oldu. O yıl güzel sanatlar akademisi Mimarlık Bölümünü kazandı. Akademinin 2. yılına geldiğinde ise Tünel'de 7m2'lik mimari bir büronun sorumluluğunu üstlendi.


1975 yılında Savunma Bakanlığı inşaat bölümüne bağlı mimari kadroya alındı ve Harbiye Ordu Evi'nin ve projelerinin çizim çalışmalarını yaptı. 1980 yılında Nişantaşı'nda bir mimar arkadaşı ile ortak olarak 100m2' lik bir mimari büro açtı.
Albert HAKKO ile tanışması ve Vakko ve Vakkorama projelerine imza atması mesleki açıdan önemli bir adım olmuştur. Sonrasında ise ev, sinema, banka, otel, fabrika gibi farklı alanlarda çok sayıda projesi bulunmaktadır.


1-D-Hotel Maris
2-D-Resort Göcek
3-HSBC Bankası
4-NTV Stüdyoları
5-Vakko Suadiye
6-Armani İstinye Park
7-Beykoz Yalısı
8-Cennet Koyu Villası
9-Nişantaşı Evi
10-Doğuş Başkanlık Ofisi