📌 Afet döneminde kullanılabilecek bazı mobil uygulamalar

📌 Afet döneminde kullanılabilecek bazı mobil uygulamalar

Sevdiklerimizden ve yakın çevremizden haber almakta zorlandığımız bu günlerde iletişimi bir nebze olsun kolaylaştırabilmek adına telefonlarımıza bu uygulamaları indirebiliriz.

❗ Afad Acil Çağrı
T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Acil Çağrı mobil uygulaması. Toplanma alanlarını görüntüleyebilir ve afet durumunda acil çağrı başlatabilirsiniz. Tek Tuşla Acil Çağrı fonksiyonuna sahip olan uygulama ile GSM hatlarında oluşabilecek yoğunluğa karşı internet üzerinden görüşme yapılabiliyor ve konum servisleri ile arayan kişinin bulunduğu nokta tespit edilebiliyor. Kullanıcılar, tek tuşla 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ulaşarak durumlarını bildirebiliyor, yardım taleplerini iletebiliyor.

❗ Akut-Güvendeyim Uygulaması
Doğal afet sonrası kişilerin konum bilgilerini GPS kullanarak SMS olarak bildiren ve kişinin güvende olduğunu önceden uygulamaya bilgilerini eklediğini en fazla 10 telefon numarasına ileten AKUT'un Güvendeyim uygulaması, telefona yüklendikten sonra kullanım için internete ihtiyaç duymuyor.

❗ 112 Acil Yardım Butonu
112 Acil Yardım Butonu uygulamasını kullanarak acil durumlarda sizin ya da yakınlarınızın yaşadığı veya çevrenizde gerçekleşen acil müdahale gerektiren bir olayda acil servisi haberdar edebilir ve uygulamanın göndereceği konum bilgisiyle, size en kısa sürede ulaşılmasını sağlayabilirsiniz.

❗ Kırmızı Alarm
Telefonunuza kırmızı alarm verdirerek acil yardıma ihtiyacın olduğunu çevrene bildirmene yardımcı olan acil durum uygulaması. Telefonunuzu süresiz olarak siren ve flash döngüsüne sokabilirsin. Polis, itfaiye ve ambulans hatlarını uygulama üzerinden aranabiliyor.

❗ Bridgefy
Bridgefy Uygulaması, bluetooth özelliğini kullanarak internet erişiminiz olmadığı durumlarda arkadaşlarınıza ve ailenize çevrimdışı mesajlar göndermenizi sağlar. Yakın çevrede kullanabileceğiniz bu uygulama için çevrenizin de aynı uygulamayı yüklemesi gerekiyor.