Ahşap konaklarıyla ve safran kokusuyla ünlü Safranbolu 😍✨

 Ahşap konaklarıyla ve safran kokusuyla ünlü Safranbolu 😍✨

Karabük'te; akıllarda yer edinmiş ahşap evleriyle Osmanlı sivil mimarisinin önemli örneklerinden biri olarak bilinen Safranbolu'dayız.

Safranbolu, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer almasıyla bilinen tarihi evleri, dar sokakları ve geleneksel mimarisiyle akıllarda yer ediniyor. Ahşap yığma evleri ve anıtsal yapılarıyla tamamı sit alanı ilan edilmiş nadir bölgelerden biri olan Safranbolu, bozulmamış tarihi dokusuyla ziyaret edenleri bir tarih yolculuğuna çıkarıyor. 14. yüzyılın başından günümüze kadar Türklerin yerleşim yeri olan bu bölge, özellikle 18. yüzyılda Asya ve Avrupa arasındaki ticaretin önemli bir merkezi olmuş. Günümüzde de Safranbolu Evleri, Bakırcılar Çarşısı ve Safranbolu Müzesi gibi önemli turistik mekanlara ev sahipliği yapıyor.

Barındırdığı tarihi eserleri ve ahşap konaklarıyla Türk kültürünü tanıtmakta önemli rol oynayan Safranbolu, aynı zamanda şehri saran safran kokusuyla ünlü safran üretimiyle de biliniyor.

Osmanlı döneminin izlerini günümüze kadar taşıyan mimari yapısı ve tarih kokan atmosferiyle Safranbolu, sonbaharda yapılacak keyifli bir Anadolu seyahati planı olabilir.