Amber Renaye'nin çam kozalağı heykelleri ✨

Amber Renaye'nin çam kozalağı heykelleri ✨

Amber Renaye'nin büyüleyici kabartma çalışmaları, çam kozalaklarının özenle açılan pulcuklarını incelikli desenlerle ortaya koyuyor. Konifer ağaçlarının bol olduğu bölgelerde sembolik bir öneme sahip olan çam kozalağı, Renaye'nin doğanın bu küçük harikalarına olan ilgisiyle başlayan ve karmaşık desenli tondolar şeklinde devam eden dikkat çekici bir seriye dönüşmüş.

Eski mimaride, armalarda ve heykellerde bilgi ve verimlilik simgesi olarak çam kozalağına sıkça yer verilmiş, Vatikan'daki Pinecone Avlusu'nda bulunan ve ölümsüzlük ile yeniden doğuşu temsil ettiği düşünülen devasa bronz çeşme bunun bir örneği.

@amberrenaye , sonbaharda yere düşen çeşitli çam kozalakları topluyor, bazen de farklı örnekler toplamak için dünyanın çeşitli yerlerindeki arkadaşlarından yardım alıyor. Kozalakların pulları çekirdekten ayrıldıktan sonra, boş bir panele ip bağlı bir kalemle çizgiler çizerek başladığı çalışmalarında bir desen oluşturuyor ve hangi ölçü veya tipin en uygun olacağını belirliyor. Parçaların doğal olarak birbirine geçmesi ve üst üste gelmesi özelliğinden yararlanarak, bu formun doğuştan gelen özelliklerini kullanarak zarif kabartmalarını oluşturuyor.