Ann Wood'un gerçekçi kağıt mantarları 🍄

Ann Wood'un gerçekçi kağıt mantarları 🍄

Dolgun bir kuzu göbeği veya kanlıca mantarları bulmak için ormana çıkmanıza gerek yok! Yıllarca zengin bir kağıt çiçek ve ürün koleksiyonu oluşturan sanatçı Ann Wood, odak noktasını mantarlara çevirdi ve Minneapolis'teki stüdyosunda sayısız örnek yetiştiriyor. Uçuş mantarının beyaz benekli kırmızı şapkaları, mürdüm renkli mantarlar ve parlak sarı sporlar, yosun yataklarından ve kurumuş yapraklardan fışkırıyor ya da yemeye hazır gibi bir tabakta duruyor.

@woodlucker 'ın resim ve ahşap heykelcilik alanında bir geçmişi olsa da sekiz yıl önce sadece kağıtla çalışmaya başlamış. O zamandan beri flora ve faunanın 300'den fazla gerçekçi tasvirini oluşturmuş. Her parça, gözlem ve inceleme sonucu oluşuyor ve bahçesindeki tohumlardan yetiştirdiği birçok bitki, sanatı için referans görevi görüyor. Sanatçı, konuyla ve sanatıyla ilgili “Yıllarca, doğal dünyanın olabildiğince çok kısmını kapsamaya çalıştım. Kelebekler, arılar, çeşitli diğer böcekler, her türlü çiçek, dallar, yapraklar, kuşlar, kökleri olan soğanlar ve bahçe bitkilerine bağlı çeşitli türde kök yumruları…" diyor. Ve ekliyor:

''Doğada mantar bulmanın verdiği o sihirli hissi göstermek benim amacım. Onları karşınıza çıktıklarında kırılgan ve şaşırtıcı bulursunuz. Umarım kağıttan versiyonlarım da aynı duyguyu uyandırır.''