Avrupa'nın en güzel doğal manzaralarından biri; Plitvice Gölleri.

Avrupa'nın en güzel doğal manzaralarından biri; Plitvice Gölleri.

Hırvatistan'ın ilk ve en büyük milli parkı olan Plitvice Milli Parkı; turkuaz göller, nefes kesen şelaleler ve renkli florasıyla 1979 yılından beri UNESCO'nun korunan dünya mirası listesinde yer alıyor. 29.685 hektarlık alanı kaplayan park, birbirinden traverten setlerle ayrılan 16 gölün yanı sıra muhteşem ormanlara, şelalelere ve mağaralara ev sahipliği yapıyor.
Bölgesel ve yerel faylarla kırılan büyük taş blokların hareket etmesiyle oluşan alan, Pleistosen buzul çağı sırasında da suyun kayalık tabana nüfuz etmesiyle yavaş yavaş bugünkü kabartmayı oluşturmuş.
Her yıl ortalama 1.1 milyon turist tarafından ziyaret edilen park; şelalelerin yanı sıra 16 gölü, 7 dairesel yürüyüş yolunu, nesli tükenmekte olan canlıları ve endemik birçok bitki türünü de içinde barındırıyor. On binlerce turistin yanı sıra Plitvice Gölleri'nde ayılar, kurtlar ve vaşaklar da dolaşıyor. Hayvanların çoğu, ziyaretçilerin olmadığı zamanlarda parkta dolaşmayı tercih ediyor ve cömertçe evlerini gezmenize izin veriyorlar. Ormanlar, çayırlar ve göllerden oluşan bu eşsiz mozaik, doğanın en yetenekli mimar olduğunu kanıtlıyor.


📸 Rade i Lucija Jug