Büyüleyici bir çöl rüyası: Vadi Rum ✨

Büyüleyici bir çöl rüyası: Vadi Rum ✨

Ürdün'ün güneyi ile Suudi Arabistan'ın kuzeyinde bulunan Vadi Rum uçsuz bucaksız bir çöl. Ürdün'de Petra'dan sonra en meşhur yerlerden olan bu çöl, turistlerden yoğun ilgi görüyor. Çöl ve bedevi yaşamını merak eden turistlerin tercihi genelde çadır otellerde konaklamalı bir gezi oluyor. Ayrıca burada yapılabilecekler 1 günde bitecek gibi değil. Gündüzleri çöl safarisi, gün batımı seyri, yerel kültürü ve yemekleri tanıma faaliyetleri yapılabilirken geceleri de kapkaranlık çölde kumlara uzanıp parlak yıldızlarla dolu gökyüzünü seyretmek muhteşem bir aktivite oluyor.

Kıpkırmızı yapısıyla Mars yüzeyine çok benzeyen bu nokta, doğal olarak Ridley Scott'ın yönetmenliğindeki Marslı (The Martian) filminin de çekilebileceği en iyi mekandı ve öyle de oldu. Ticari ve siyasi olarak önemli bir konumda olan çöl, geçmişte de birçok ticaret yolunun kesişim noktası idi. Sultan II. Abdülhamit tarafından yapılan Hicaz Demiryolunun buradan geçmesi de bunu kanıtlar durumda.

Wadi Rum 1998 yılında Kraliyet Derneği tarafından Korunmuş Alan olarak, 2011 yılında da UNESCO tarafından Dünya Mirası olarak ilan edilmiş.

Thanks for these great photos! @emmett_sparling🧡